Avisa Oslo: Alle nødetatene er på stedet etter at en person er kritisk skadet i forbindelse med en arbeidsulykke på Sjursøya.

– Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid i en lift, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter.

I 09.15-tiden melder politiet at det jobbes med å få den skadde ned fra liften, som er cirka seks meter over bakken.

Livreddende førstehjelp

Brann- og redningsetaten melder på Twitter at de er på stedet med fire biler for å bistå.

Like etter klokken 09.30 kan Gjermund Stokkli, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, fortelle at en person har vært fastklemt, men at vedkommende nå er frigjort.

– Personen har fått livreddende førstehjelp hele tiden av brannvesenet og ambulansepersonell som har spesialkompetanse på å få folk ned fra høyden, sier Stokkli til Avisa Oslo.

Vet ikke årsaken

Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd, annet enn at det skal dreie seg om en klemulykke i en lift inne på Sjursøya oljehavn.

– Vi har sperret området og sikret slik at det ikke skjer flere ulykker. Vi har også tatt hånd om noen vitner og vil gjøre undersøkelser for å finne årsaken, sier Stokkli og legger til at arbeidsgiver har plikt til å varsle Arbeidstilsynet.

Stokkli har ingen opplysninger om kjønn eller alder på personen som er skadet, annet enn at det dreier seg en voksen person.

Klokken 09.41 melder politiet at vedkommende er kjørt til sykehus.

– Ulykke som berører mange

Arbeidsulykken skjedde inne på Circle Ks terminal på Sjursøya. Det bekrefter Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef og pressetalsmann for Circle K i Norge.

– Like etter klokken ni i dag ble vi varslet om at en ekstern elektriker er alvorlig skadet og kjørt til sykehus, etter å ha kommet i klem mellom en lift og en rørledning på vår terminal på Sjursøya, sier Hansen.

Ulykken skjedde mens elektrikeren jobbet med å trekke en kabel fem-seks meter over bakken.

– Nødetatene var raskt på stedet. Vårt mannskap på anlegget har bistått så langt de kunne i redningsarbeidet. Arbeidstilsynet er varslet og vi kommer også til å granske hendelsen internt, sier Hansen.

– Dette er en ulykke som berører mange. Vi håper det beste for vedkommende som er skadet, og jobber også med å følge opp de som jobber på anlegget og var vitne til hendelsen, legger han til.