NORDSTRAND: Lionsklubben på Nordstrand arrangerte sist uke for 20. gang jazzkveld med Magnolia Jazzband i den nyåpnede kirken, også kalt bydelens storstue.

LES OGSÅ: Kirken er som en åpenbaring

– Hovedformålet med konserten var å gi alle inntektene fra inngangsbilletter, kaffe og kaker til nytt lydanlegg i den nye kirken. Og hvilken suksess det ble, sier Odd Solheim i Lionsklubben.

Rundt 350 entusiastiske publikummere ble ønsket velkommen til kirken av sokneprest Espen Feilberg Jacobsen.

– Konserten ble åpnet til de vakre tonene fra melodien «Sus fra Varaldskog» med klarinettisten Georg Reiss, sier Odd Solheim.

Han forteller at publikum fikk oppleve et Magnolia Jazzband i storform.

Stående applaus

– Tilbakemeldingene underveis i konserten, og etter siste melodi, «Down by the riverside», var stående applaus. Og ekstranummeret «Till Then» var ikke til å ta feil av; publikum ønsker flere konserter fra Magnolia og Lionsklubben, forteller Solheim.

Han synes forøvrig at Nordstrand nye Kirke, som ble vigslet av biskop Kvarme 23. august i år, viste seg som et flott konsertlokale med en utmerket lydgjengivelse.

LES OGSÅ: Endelig gjenåpnes Nordstrand kirke

– Den nye kirken kommer til å bli et viktig samlingssted for sosiale aktiviteter i nærmiljøet, vårt, sier Odd Solheim til Nordstrands Blad.

Penger og maleri

Gavesjekken til kirken ble på hele 90.000 kroner.

– Dermed var ett av målene med konserten oppnådd, nemlig et nytt lydanlegg i kirken, sier Solheim. (se bilde av overrekkelsen under artikkelen)

 – Under konserten ble det dessuten utdelt enda en gave til kirken; et stort maleri fra den lokale kunstneren Marianne Leegaard. Maleriet, «Åpent Landskap», skal henge i møterommet under kirken, forteller Odd Solheim. (Se bildet av maleriet under artikkelen)

Han legger til at også Magnolia Jazzband selv bidro med en flott gave etter konserten.

– De gav 5.000 kroner som skal gå til et nytt flygel i kirken, sier Odd Solheim i Lions Club Nordstrand.

LES OGSÅ: NIF hedret av Lions