Gå til sidens hovedinnhold

91 år og førstefiolinist

Artikkelen er over 12 år gammel

Haakon Søndenaa (91) har spilt fiolin i 82 år. Søndag opptrådte han sammen med Bryn Orkesterforening på Prinsdal Velhus.

PRINSDAL: – Jeg prøver så godt jeg kan. Av og til spiller jeg fele av og til spiller jeg skuespill, sier Haakon Søndenaa muntert.

Den spreke fiolinisten begynte så smått å spille da han var ni år gammel, og har med andre ord hatt grep om fela i hele 82 år.

– Jeg begynte da jeg var ni, men jeg har ikke spilt hele tiden, jeg har gitt naboene fred om natten, sier 91-åringen som nå bor på Holmlia.

Høy gjennomsnittsalder

Han skryter av miljøet i Bryn Orkesterforening, hvor han har vært med siden starten i mai 1952.

Haakon er ikke alene om å være 91 år og førstefiolinist. Der har han selskap av Edel Marie Utne, som ikke hadde anledning å være med på helgens konsert.

Bryn Orkesterforening har per i dag 14 medlemmer. Alderen spenner fra Haakon og Edel på 91 til 35 år gamle Guri Tuvin Kjellemyr på kontrabass.

– Nest yngste er 45 år, og resten er mellom 60 og 91 år, sier Svein Næss som spiller slagverk og er formann for orkesteret.

Søker nye musikere

Fra 1995 har Arne Monn-Iversen vært instruktør og musikalsk leder for orkesteret, som ifølge Svein Næss spiller enkle klassiske låter, populærmusikk og gamle melodier.

– Vi liker egentlig å kalle oss et salongorkester, sier han.

Orkesteret har tre til fire konserter i året. Gjerne på aldershjem eller andre sammenkomster for eldre. Nå ønsker de å rekruttere nye musikere, og spesielt strykere.

– Hvis det er amatørmusikere der ute som har lyst til å spille med oss så kan de ta kontakt med meg, sier Svein Næss.

Ny konsert i morgen

På lørdagens hyggetreff på velhuset i Prinsdal fikk orkesterforeningen musikalsk bistand av Prinsdal seniorkor, som dirigeres av Kiss Monn-Iversen.

Velhuset var fullsatt og koret tok publikum med gjennom kjente og kjære melodier.

Allerede på tirsdag skal Bryn orkesterforening opptre igjen. Denne gangen på Skovheim på Nordstrand.