Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6Helstøpt revy verdt et plussabonnement!

Kongshavnrevyen 2016

Film fra premieren på Kongshavnrevyen 2016.

Artikkelen er over 5 år gammel

Sang med gåsehudfaktor, gode skuespillere, konflikter, gapskratt og alvor. Kongshavnrevyen 2016 har alt du kan ønske deg av en skolerevy.

EKEBERGÅSEN: Det handler om konflikter. Små, store, ute og hjemme. Gjengen i Kongshavnrevyen 2016 har en svært morsom revy å by på. Likevel har de plass til alvoret innimellom. Her blir alt fra flyktningkrisen til været sett på med nye briller. Manusforfatterne og instruktørene Joachim Selvåg og Fredrik Sjaastad Næss er tidsaktuelle, har gode sluttpoeng nesten jevnt over og ikke minst svært mange morsomme biter å by på underveis.

Spilleglede og sjarm

De har instruert de syv skuespillerne svært godt. Kun to av de har deltatt i Kongshavnrevyen tidligere, men her har instruktørene hatt et stjernelag å jobbe med. Skuespillerne har god timing, spilleglede og sjarm. Vi koser oss gjennom hele forestillingen. Ja, enkelte ganger glemmer vi rett og slett at det «bare» er en skolerevy vi ser på.

Koreograf og instruktør Mikkel Maanum har gjort en god jobb med koreografien. Gjengen danser godt i takt, har bra energi og ser ut som de har det kjempeartig under alle dansenumrene. Det smitter over på publikum, som stadig klapper med.

SE BILDESERIE FRA REVYEN HER!

Skikkelig fest

Det hjelper selvfølgelig ekstra at det innleide bandet får det til å swinge skikkelig – også mellom sketsjene. Der har de fått med seg en svært dyktig sanger, som mange vil kjenne igjen som en av skuespillerne i serien Skam på NRK P3s nett-tv. Sammen med bandet holder hun publikum aktive mellom sceneskiftene og de virkelig briljerer i den svært varierte overturen i andre akt. De er en fryd å høre på hele veien.

I tillegg hadde lysgjengen sørget for både godt scenelys og et skikkelig lysshow innimellom, så det ble en skikkelig fest. Her skulle vi gjerne hatt et plussabonnement, så vi fikk med oss en hel konsert.

Latterlig gulrot

Konflikttråden følger revyen nesten gjennom det hele. Nummeret Resepten for dårlig syn har kanskje ikke noe med konflikter å gjøre, men det spiller heller ingen rolle. Martin Øygards gulrot bringer fram både gapskratt og lattertårer og vi ville ikke vært dette nummeret foruten.

Tittelen "Nå står ikke verden tell påske" dukker overraskende opp ganske sjelden, men vi savner det heller ikke. Det er så mye å le av!

SE BILDESERIE FRA REVYEN HER!

Vi vil ha mer!

Her dukker Vinjard Talsnes opp som badevakt under opplæring på Nordstrand bad og han er streng, men artig nyhetsanker og gjør et poeng ut av at han er sønnen til Stål Talsnes. Bianca Castro har også flere god roller, blant annet som en gravid 18-åring og Fanny Sophie Fossen som gammel dame i samme sketsjen.

Sara Camilla Martinsen og Christian Henrik Fenn feirer en konfliktfylt sølvbryllupsdag. Og ja, vi tar poenget her i Nordstrands Blad. Vi burde ha kjøpt oss plussmedlemskap for å få med oss resten!

Nigeriansk sleiping

Omar Sebastian John er svært morsom i flere roller, blant annet da han må opp i norsk muntlig for å få oppholdstillatelse i Norge og som smilende, nigeriansk sleiping på jakt etter lettlurte nordmenn. Han har en utrolig mimikk og kan få en hel sal til å skrattle bare med det, noe han og Sara Camilla Martinsen klarte strålende i nummeret Velg med omhu.

Sjarmerte alle

Martin Øygard sjarmerer hele salen i senk gjennom alle sine karakterer og er flere steder hysterisk morsom! Han skifter roller og får publikum med seg i latterkuler på nesten hver eneste karakter, uansett om han er kelner, gameshowdeltager, selger av medlemskap i Redd Barna, eller en svært artig elev med asperger syndrom i musikktimen. I sistnevnte oppnådde han virkelig gapskratt fra den fullsatte premieresalen.

SE BILDESERIE FRA REVYEN HER!

God harmoni

Innimellom får vi også flere gode ekstranumre, som starter med en avbrytelse med en nyhetsbulletin og ender med en artig sketsj eller et forrykende shownummer. Revygjengen er virkelig gode til å synge, de har god harmoni og flere steder gir de oss til og med gåsehudopplevelse.

Gruppa bak kostymene fortjener også ros for å ha funnet gode løsninger. Her er det også mange hurtige klesskift, så de har mye å holde orden på underveis.

Anbefales!

Om ikke verden står tell påske burde i hvert fall denne revyen spilles fram til påskeferien, så enda flere fikk mulighet til å se den. Vi anbefaler å tegne et plussabonnement på Kongshavnrevyen 2016 snarest!

SE FLERE BILDER FRA REVYEN HER!

Les anmeldelse av flere skolerevyer: