BJØRNDAL: Med familieprogram på dagtid, og utekonsert og en flerspråklig litteraturkveld på kveldstid for voksne, var det noe for enhver smak.

– Fantastisk vær, yrende folkeliv, blide ansikter, spennende underholdning, god informasjon om lokale tilbud, deilig mat, morsomme aktiviteter og mye, mye mer, konstaterer Nina Tveit, daglig leder av Bjørndal frivilligsentral.

"Open Mic" med applaus

Hun forteller at barn og unge koste seg på dagtid med blant annet fargerik fotball, klovnen Juba, ansikts- og hennamaling, hoppeslott og bordtennis.

De som ønsket det kunne også trekke seg tilbake i et rolig lesehjørne i regi av Deichmanske bibliotek for høytlesing av bøker.

Stor interesse var det for opplegget til tenåringsguttene i duoen DJ Viderra som fant frem de rette tonene under "Open Mic".

– 13 barn og unge kom spontant opp på scenen og viste frem talenter i sang og dans. Det utløste som vanlig stor applaus, sier Nina Tveit.

LES OGSÅ: Skapte folkefest på Holmlia med Vær Stolt

Fikk kulturprisen

Utdeling av pris var det også. Hanne Sofie Logstein fikk Bydel Søndre Nordstrands kulturpris overrakt av medlemmer fra bydelsutvalget, Edith Stylo (Høyre), Guri Riksaasen (SV) og Ingvild Vaggen Malvik (Ap).

Litteraturkveld

Kveldens program inneholdt både arabisk flerspråklig litteraturkveld og utendørskonsert i idrettsparken.

– Litteraturkvelden, et samarbeidprosjekt mellom frivilligsentralen og Safsaf.org, Mosaic, Basel og Nosrin Barkouki, var en berikende opplevelse med opplesing på arabisk, norsk, urdu, engelsk, somali og fransk.

– Pakistansk og arabisk mat og musikk laget en flott ramme rundt arrangementet, sier Nina Tveit.

LES OGSÅ: En strålende sankthanskveld

Musikk og dans

Bjørndal sommerfestival ble avsluttet med konsert og dans i sommernatten.

– Vårt lokale band "Staahlüll" dessuten Samlebændet og DJ Pete McBride gav oss en fantastisk musikalsk miks innen pop, blues, rock og country, sier Nina Tveit.

LES OGSÅ: Skolejubileum på Stenbråten