Gå til sidens hovedinnhold

En spesiell vandringsmann

Artikkelen er over 16 år gammel

Det har vært mange vandringsmenn innom Mortensrud kirke på de måned-lige Vandrings- kveldene. Men han som var innom for en uke siden, var nok mer en vandringsmann enn noen annen.

Mortensrud: Elias Akselsen ble nemlig bokstavelig talt født på veien, og har gjennom sitt turbulente liv vært på en evig vandring. Født og oppvokst som tater, forfulgt av myndigheter som lensmann og prest, og etter hvert også av alkohol og andre rusmidler. Men til slutt fant han sin redning i Bibelens innhold, og med nærmest mirakeler har han flere ganger kommet på rett vei igjen.
I samtale med klosterbroder Stig Fossum ga han et sterkt bilde av en person som har slitt seg gjennom livet, og da sokneprest Svein Erik Skibrek til slutt skulle takke han, var klumpen i halsen så stor at det var vanskelig å få frem det han ønsket. Og slik var det vel også for mange av de som hørte på. En skjebne værre enn døden, sier man ofte, og slik var det nok også for Elias Akselsen, men han fikk altså en løsning på sitt problematiske liv da han forsto at det var en som styrte både hans og mange andres gjerninger.
– Og når jeg kan få komme til en så flott kirke som dere har her på Mortensrud og fortelle både om meg selv, det jeg har opplevd og hvordan alle kan få hjelp, er jeg både glad og lykkelig. Om min historie er tung, må den stå som kontrast til alt det fine og glade vi har i samfunnet. Jeg ser mye trist når jeg er rundt på eldersentre og sykehjem, og jeg gråter ofte med dem. Men når jeg kan finne frem gitaren og synge, prøver jeg å spre glede. Og gitarebn hadde han også med seg til Mortensrud, og i den spede kroppen var en kraftig stemme.
– Jeg kan ikke mange grep på gitaren, men det holder, og sangene har jeg i stor grad fått fra en annen som har spredt Guds glade budskap, nemlig Åge Samuelsen.
Og slik avsluttet han sitt møte med Mortensrud menighet før han la ut på en ny vandring, nå med bevisste skritt og med et spesielt formål - nemlig å spre Bibelens budskap.