Gå til sidens hovedinnhold

– Kjekt å være tilbake

Artikkelen er over 13 år gammel

I november sluttet Colin Smith som kantor i Lambertseter kirke. Lørdag var han på gjestevisitt med fantastiske Kongsberg Kantori.

LAMBERTSETER: Den talentfulle kantoren har, som Nordstrands Blad tidligere har skrevet, gått over i ny stilling som kantor i Kongsberg kirke. Her er han blant annet dirigent for Kongsberg Kantori, som består av 70 kvinner og menn.

Stolt sogneprest

Kongsberg Katori besøkte lørdag Lambertseter kirke, og det var en stolt sogneprest Fredrik Ulseth som ønsket de musikalske gjestene og publikum velkommen.

– Lambertseter menighet har gått gjennom store utskiftinger det siste året. Da er det spesielt kjekt av vår gamle organist serverer oss sånn flott konfekt tilbake, sier Ulseth.

Sjelden messe

Konserten åpnet med at organist Johan Wallace spilte Johan Sebastian Bachs Preludium og fuge i d-moll (BWV 539). Så fremførte koret tre salmer av Felix Mendelssohn, og på «Hör mein bitten» var Ingrid Evju solist.

Kantoriet avsluttet konserten med Antonin Dvoraks messe i d-dur, opus 86.

– Dvorak er ikke kjent for korverk, og det vi nå skal høre er en forminsket utgave av en messe som ble skrevet for en privat fremførelse, sier Colin Smith.

Konserten ble avsluttet med trampeklapp, og selvsagt vanket det blomster til dirigent og organist.