Nord-Norge: Det var ikke lite de 106 korpsmusikantene fikk oppleve under den åtte dager lange turen til Nord-Norge. Korpset opptrådde blant annet ved festspillene i Harstad og på dekk av Hurtigruta "MS Finnmarken", de hadde urfremføring av stykket "Mosktraumen marsj" og de raftet i Lofoten. Et dramatisk busskræsj ble også en del av opplevelsen.

Festspillene i Harstad

– Vi prøvde å komme oss inn i selve det offisielle programmet under festspillene, men det gikk desverre ikke, ler korpsforelder og turleder, Øystein Siggerud.

– Men vi fikk være med på by-festen. Vi marsjerte i gata etter åpningen og dernest spilte vi på torget i sentrum. Musikantene synes det var kjempemoro. Det var jo nesten like mye puplikum som på 17. mai!

Busskollisjon på E10

Etter festspillene tok turen en dramatisk vending da bussen med 53 av korpsmusikantene opplevde et nærmøte med en fransk buss. Uhellet skjedde på E10 da korpset var på vei til Å i Lofoten hvor de hadde et spilleoppdrag:

– Politiet etterforsker fortsatt hendelsen. Det som skjedde var at en av våre to busser kolliderte med en fransk buss som ifølge vår sjåfør lå for langt inn på veibanen. De som så kollisjonen opplevde det som dramatisk. Sidevinduene på begge bussene sprakk da speilene traff hverandre, forteller Siggerud og legger til:

– Det er ingen spøk å kollidere på de smale veiene på E10.

Politi og ambulanse kom til stedet, og flere av pensjonistene på den franske bussen måtte kjøres til sykehus for undersøkelse.

– Heldigvis ble ingen av våre skadet så vi ble hentet av ny buss og fortsatte turen uten mer dramatikk.

Urfremføring

Kort tid etter den dramatiske busskollisjonen kunne korpset fortsette på sin ferd mot Å hvor et spesielt spilleoppdrag ventet dem. Korpset skulle nemlig urframføre "Mosktraumen marsj" for komponisten Asbjørn J. Helle. Stykket ble fremført til ære for komponisten som denne dagen fylte 90 år. Helle skrev opprinnelig stykket for trekkspill, men korpset overrasket nittiåringen med en nyarrangert marsj.

– Han var nesten stum, så rørt var han. Han satt virkelig pris på det. Han og kulturskolen i Sør-Vågen fikk begge en kopi av det nyarrangerte stykket. Vi tok kostnaden med å arrangere hele sulamitten om til en korpsmarsj så det er første gange stykket har blitt fremført av et korps, opplyser Øystein Siggerud.

Selvfiska middager

Det er ingen tvil om at både store og små fikk en opplevelsesrik tur til det høye nord.

– Vi levde stort sett på selvfiskede middager. Tilsammen fanget vi cirka 250 kilo fisk. Vi er så heldige å ha med oss egen kokk når vi er på tur, en pensjonert korpsforelder. Han lagde mye godt ut av fisken, seipanetter, fiskeburgere og mye annet, forteller turlederen og konkluderer:

– Vi opplevde så mye forskjellig. Jeg tror alle hadde en fantastisk tur.