OSLO: – Det er første gang jeg jobber med Jo Strømgren, og det er noe jeg har ønsket meg veldig lenge, sier Nordstrand-skuespilleren Helle Haugen.

Tragikomisk

Det som er gøy er jo blant annet at det er et stykke som er så tragikomisk, og det beveger seg på så mange plan, sier Haugen.

I stykket møter vi tre ensomme damer som finner hver sin måte å takle livet på, og Helle mener at hennes karakter har valgt en litt dårlig måte å gjøre det på.

– Hun prøver å finne ut av hvordan hun skal leve, og det er en tidevis ganske vond tid, men forhåpentligvis morsom, sier hun.

Tråkker i salaten

– Det er utfordrende å være til tider grenseløst usympatisk. Hun tråkker i salaten, er ganske så dum, hun utleverer seg selv, fornedrer seg, alt for å få sjans på denne ene forfatteren, sier Haugen og understreker at hun håper at publikum synes det er morsomt, og at de kanskje kjenner igjen seg selv og andre i den tiden vi lever i.

– Spesielt denne grenseløse selvopptattheten vi alle har. Hvordan det alltid handler om meg først, sier hun.

Skjult agenda

Pseydonymet handler om en ung forfatter som gir ut sin egenbiografiske bok under pseudonym. Han er omgitt av tre kvinner i forskjellige aldre som alle jobber med utgivelsen av boken. Og etter hvert som utgivelsen nærmer seg avsløres den ene sterke relasjonen etter den andre til den unge forfatteren. Og hva er hans agenda?

Likeverdige roller

Haugen legger vekt på at det er veldig gode roller i stykket.

– Alle vi fire er likeverdige , det er ingen av oss som blir stående bak og vente til de siste fem minuttene, og det er ikke alltid man opplever. Det skaper en veldig god motivasjon for alle, sier avslutter hun.


Pseudonymet har premiere på Centraltetatret Oslo Nye 13. januar.