Høyenhall rocker igjen

OVERRASKET ALLE: Ellisiv Hollen Elgenes fikk ifølge Jan H. Amundsen alle til å måpe under lydprøvene da hun var 12 år. Nå er hun 14, og spiller på Rock Høyenhall for tredje gang.

OVERRASKET ALLE: Ellisiv Hollen Elgenes fikk ifølge Jan H. Amundsen alle til å måpe under lydprøvene da hun var 12 år. Nå er hun 14, og spiller på Rock Høyenhall for tredje gang. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For seks år siden foreslo tre menn i nabolaget å lage en konsert i Høyenhallparken. Det har de gjort hvert år siden.

DEL

HØYENHALL: – Ingen trodde på det. Vi bestemte oss for at vi skulle klare det, forteller arrangør Jan H. Amundsen.

Det gjorde de. 10 band stod på scenen den gangen. Siden den gang har flere band og artister, mange fra musikklinja på Manglerud som nå er flyttet, blitt gitt en scene hos Rock Høyenhall, hvor de kan prøve seg frem uten at det er blodig alvor. Flere av dem er nå på turnè i Europa med svære band, blant annet black metal-bandet Oslo Faenskap.

Ny konsert til helgen

Lørdag 22. august fra klokken 16 til 20 arrangerer de opprinnelige initiativtagerne og 25-30 frivillige medhjelpere Rock Høyenhall for sjette gang.

– Vi har prøvd å sette sammen et variert musikkprogram, og synes selv vi har et veldig spennende program, med alt fra soft pop til heavy metal. I år har vi også leid inn det mest proffe utstyret vi har hatt så langt på både scene, lys og lyd, forteller Amundsen.

7-8000 sponsorkroner fra blant annet Østensjø bydel, Frifond og andre lokale sponsorer har gjort dette mulig. Konferansier for konserten blir Guttorm Andreasen fra NRK P13, som har et to timers radioprogram hver morgen med rock og annen musikk.

Overraskelser på scenen

Blant musikerne som spiller i år er Ellisiv, Flesk & Fløyel og Hastwerk, et rockeband som spiller veldig fort. Sistnevnte er, ifølge Amundsen, en stor overraskelse som stod på Høyenhall-scenen første gang i fjor.

– Hvert band hadde en halvtime til rådighet på scenen. Hastwerk ble ferdig på et kvarter, til vår store overraskelse. Nå har de lovet oss litt lengre låter, sier Amundsen.

For noen år siden fikk arrangørene en telefon fra en lokal mor som ville at datteren hennes skulle få spille på Rock Høyenhall. Datteren viste seg å være bare 12 år gammel.

– Vi visste ikke hva vi fikk. Under lydprøvene ble alle sittende og måpe. Det var fantastisk av en 12-åring. Nå skal 14-årige Ellisiv spille for tredje gang, forteller Amundsen.

I fjor regner arrangørene med at mellom seks og syv hundre personer fikk med seg gratiskonserten.

Les også: Sa ja til åtte etasjer her

Les også: Skolestart på Bøler

Les også: – Lykkes Østensjø, lykkes Oslo

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags