Gå til sidens hovedinnhold

Og det skjedde i de dager...

Artikkelen er over 10 år gammel

Historien er over 2000 år gammel - og den er kjent for de fleste. Men den kan oppleves på forskjellige måter. F.eks. som «Strålende jul» i Mortensrud kirke.

Betlehem/Mortensrud: De var der alle sammen; keiser Augustus, Maria og Josef, gjeterne, englen Gabriel, mantallinnskriverne, herbergeverten og hans hustru, de vise menn - og mange, mange flere. Og selvfølgelig - Jesu-barnet. Akkurat som det står skrevet at det skjedde i de dager.

SE BILDESERIE FRA FORESTILLINGEN HER

Strålende jul

I fjor lanserte kirkekoret ideen om et julespill, og den ble fulgt opp av Birgit Grydeland som hadde ansvar for ide- og prosjekt. Så vellykket ble fjorårets forestillinger at det straks ble bestemt at dette var starten på en tradisjon. Derfor ble det ny forestilling i år - og slik skal det bli i årene fremover.

«Strålende jul» dekker så mye. Historien det hele drier seg om var jo strålende, og Mortensrud-oppsettingen like så .

Og det er jo også strålende at langt over 100 mennesker lar seg engasjere til en slik kjempeoppsetting.

Mange fort-satte i år der de slapp i fjor, mens andre har kommet til. Jesus-barnet fra i fjor ville naturlig nok ha blitt i største laget i år, og dermed kom lille Ludvig Ulvestrand inn i hovedrollen. Forøvrig flott spill av både Maria og Josef (Henriette Kleve Wilsbeck og Ole Kristian Veidal Sæter), gjeterne Mari Hansen og Mads Lammer, herberge-vertinnen Pernille Askersrud - og engelen Gabriell (Madelen Marie Mathisen) for å ha nevnt noen.

Og så selvfølgeløig alle de andre som tilsammen bærer forestillingen enten de nå er lam, kameler, kor i forskjellige aldergrupper, keiser eller vise menn.

Takk

– Med en gang jeg fikk stillingen i Mortensrud, fikk jeg høre om den store oppsettingen, sa sogneprest Trond Løberg. – Derfor har jeg gledet meg, og det er helt klart at jeg ikke ble skuffet.

Han takket derfor alle som har bidratt - og sa han gledet seg til neste år.

Og det gjør sikkert også de mange som fikk plass under årets to strålende jule-spill.

den store oppsettingensogneprest i Mortensrud