Gå til sidens hovedinnhold

Swingende samarbeid

Artikkelen er over 12 år gammel

Søndag fikk jazzglade på Nordstrand møte gamle kjente. Ai, ai som det swingte!

NORDSTRAND: – Denne søndagen inviterte vi til en samarbeidskonsert for å vise frem det rike musikkmiljøet vi har i Nordstrand, forteller Stein Solvik i Nordstrand Musikk- og Kulturråd.

– Det var varierte innslag fra skolekorps, "voksenjanitsjar", "glad-sangkor" og profesjonelle jazz-musikere. Det ble en spennende og stemningsfull konsert som vitnet om engasjement, kunnskap og musikkglede, sier en fornøyd Solvik.

Nå er de voksne

– Det var Nordstrand Jazz, bestående av Harald Bergersen (tenorsax), Svein Briså (kontrabass), Arild Berger (piano) og Frode Mortensen (trommer), som åpnet ballet med fengende swing og mainstream jazz, forteller Stein Solvik.

– Dette er karer som har trådt sine barnesko i korps og andre musikkaktiviteter på Nordstrand, og som nå er noen av Norges fremste jazzmusikere. De løftet salen til en stemning som viste seg å skulle vare resten av kvelden!

–Tuba/baryton-kvartett fra Nordstrandskolenes Musikkorps, introdusert av Kristoffer Malde, fortsatte med feiende og morsomme variasjoner for grovmessing. Deretter var turen kommet til Nordstrand Janitsjar, introdusert av Olav Weyergang-Nilsen. De stilte med sin saksofonkvintett som spilte flotte populærmelodier. De avsluttet med en feiende"can-can" med så raske løp på Knut Sørensens klarinett, at det nesten endte i brekte fingre, smiler Stein Solvik.

Puppet on a string

Karlsrud Skoles Musikkorps stilte med "det lille ensemblet", bestående av ni av sine musikanter som spilte "New Nork, New York", "Puppet on a string", "do re mi", "can-can". Dirigenten Anita Fogge, som spiller trompet i forsvarets stabsmusikk, og har bidratt i korpset i mange år.

Swingtetten sto for de vokale innslagene.

– Dette er et glad-sang kor med åtte medlemmer. Gunnar Jørstad, som også arrangerer alle låtene, ledet koret med friske og lette toner med muntre introduksjoner. 13 av Ljan Skoles Musikkorps musikanter avsluttet det hele med "Pay me my money down", "Just a closer walk with thee", "Dixiland strut-march". Gruppen ble ledet av dirigent Espen Rønneberg Johansen.