For tredje år på rad arrangeres Kortreist Kunst i Paviljongen i Hvervenbukta. Besøkende kan i sommer kombinere badelivet med kunstopplevelser. I løpet av fire uker kan man oppleve skiftende kunstutstillinger, daglige verksteder og lokale vandringer i Hvervenbukta.

17. - 23. juni viser keramiker Kristin Vibeke Jørgensen og kunstfotograf Tone Solhaug cyanotopi, keramikk og skulptur i strandpaviljongen.

Hver dag arrangeres det gratis verksted i cyanotopi for barn. Cyanotopi er en fototeknikk utviklet på 1830-tallet hvor man bruker UV-lys til fremkalling av "blåbilder". Verkstedet foregår utenfor strandpaviljongen.

Lørdag 18. juni var det mange deltakere på cyanotopiverkstedet som lagde egne bilder av natur og flora fra Hvervenbukta. I tillegg lagde Mari (9), Eric (10), Adam (/) og Fillip (9) fra Ljan et stort selvportrett sammen. De var nødt til å ligge helt stille i 15 minutter mens bildet ble fremkalt av solen. Resultatet ble et strålende blåbilde - og en is i premie til alle fire.

Hver uke av "Kortreist Kunst" i sommer har nye kunstutstillinger og nytt program for verksteder og vandringer. Se facebooksiden til KunstKALL for detaljer.

KunstKALL (KUNST og Kultur for ALLe) står for arrangementet i Hvervenbukta.

Kunstnerne har til daglig sine verksteder på Rosenholm Campus i gangavstand til Hvervenbukta, derav navnet "Kortreist Kunst". I år har KunstKALL fått tildelt frivillighetsmidler fra bydel Søndre Nordstrand til verkstedene ved paviljongen.

KunstKALL består av Kristin Vibeke Jørgensen, Cecilie Løvik Sveen, Reidun Falk og Tone Hermansen. Årets gjestekunstnere under årets "Kortreist Kunst i Hvervenbukta" er Tone Solhaug, Christine Reintz, Anne Schou og Anette Ellegård.

Arrangementet varer fra 17. juni til 15. juli og åpningstidene er 12-17 hver dag. Arrangementet er gratis.