(Avisa Oslo): Likevel har politiet en formening om hva som skjedde da en ung kvinne døde i en trafikkulykke i Operatunnelen natt til lørdag.

Ulykken skjedde da en personbil kom kjørende i feil kjøreretning i østgående løp i tunnelen – og kolliderte med et vogntog.

Siden har politiet siktet personbilsjåføren – en mann i slutten av 20-årene – for uaktsomt å ha forvoldt en annens død.

Forsøk på avhør

Enn så lenge er verken siktede eller de andre passasjerene som satt i bilen, avhørt. Det opplyser politiadvokat Eric Lindset til Avisa Oslo onsdag formiddag.

– Det ble gjort forsøk på avhør tirsdag, men på grunn av helsetilstanden er verken sjåføren eller de øvrige involverte avhørt, sier han.

Vogntogsjåføren slapp unna ulykken uten alvorlige skader. Vedkommende er avhørt.

Politiet har også sikret videoovervåking fra Operatunnelen via veitrafikksentralen i Statens vegvesen. På bakgrunn av det har de en formening om hvorfor personbilen havnet i feil kjøreretning.

– Av hensyn til etterforskningen, da vi verken har avhørt siktede eller helt sentrale vitner, vil jeg ikke gå nærmere inn på det, sier Lindset.

Satt fastklemt

Det er tatt blodprøver av sjåføren, som politiet ennå ikke har fått svar på. Lindset opplyser imidlertid at de ikke har noen konkret mistanke om at mannen skal ha vært ruspåvirket.

– Vi har ingen spesifikk mistanke om det, nei, sier politiadvokaten.

Politiet fikk melding om ulykken i Operatunnelen klokken 04.30 natt til lørdag. Kvinnen som omkom som følge av sammenstøtet, satt fastklemt i bilvraket i 20 minutter før hun ble frigjort. Hun ble erklært død på stedet.

Tidligere har politiet uttalt til NTB at personbilen kom kjørende feil i det østgående avkjøringsløpet fra Operatunnelen og ut på Mosseveien.

Eric Lindset vil ikke kommentere om det ennå står ved lag.