Gå til sidens hovedinnhold

Blod, gørr og skrekkelige skyer

Artikkelen er over 11 år gammel

Utstyrt med blod til 1000 kroner literen har tre ungdommer spilt inn filmen Aske på Lambertseter.

LAMBERTSETER: Hva om askeskyen førte med seg stoffer som forandret menneskene? Det var bakteppet da Lambertseter-gutta Kim Erik Strøm (19), Nicolas Jara Marthinsen (18) og Thor Håkon Ulstad (18) startet innspillingen av novellefilmen Aske i september. Ideen fikk de på forsommeren.

– Dette var da askeskyen var overalt i media. Det er litt dommedag over filmen, sier Kim Erik. Historien handler om fem venner som har samlet seg til en hyggelig kveld.

– Så begynner ubehagelig ting å skje, sier Nicolas og røper at en av scenene er spilt inn i et folketomt Oslo sentrum klokken 5 om morgenen. Men mesteparten av filmen er spilt inn på Lambertseter.

Dyrt blod

De tre unge filmskaperne, som alle har vært tilknyttet Lambertseter-revyen, bruker fritiden sin på filmprosjektet. Rundt femten innspillingsdager, eller netter, har det blitt. For skal man lage skrekkfilm trenger man nattens mørke. Til belysning har de brukt kraftige arbeidslamper.

– Vi skulle filme en scene ved Mellombølgen og lyste opp med 1000 watt. Politiet kom og lurte på hva vi drev med. Da vi fortalte at vi lagde skrekkfilm, fikk vi fortsette, sier kameraoperatør Thor Håkon. Kim Erik og Nicolas medvirker som co-regissører og skuespillere. Øvrige skuespillere er Hedda Bakken Lindberg, kjent fra Lambertseter-revyen, Paul Pacoma og Vilde Bodsberg, som blant annet har spilt Annie.

Utstyr og rekvisita har produsenttrioen bekostet selv. Mest sjokkert var de over literprisen på blod.

– Vi kjøpte blod på Standard. 500 kroner halvliteren, forteller Kim Erik.

Håper på Symra-visning

Guttene har startet produksjonsselskapet Visus Film.

– Vi satser på flere filmer fra Visus etter hvert, sier Thor Håkon. Men først må Aske klippes, forhåpentligvis innen november.

– Hvor havner filmen?

– Det hadde vært flott å få den med på noen kortfilmfestivaler, som Amandus. Og så håper vi å få til en visning på Symra kino, sier Kim Erik Strøm.

Les mer om filmprosjektet på www.askefilm.moo.no