Mer dårlig nytt for Lambertseterbanen

 De gamle røde vognene er parkert og Holmenkollbanen er igjen åpnet. Men linje 1 skal ikke lenger trafikkere strekningen Frognerseteren - Bergkrystallen i rushtiden. Nå går banen til Ellingsrudåsen. Arkivfoto

De gamle røde vognene er parkert og Holmenkollbanen er igjen åpnet. Men linje 1 skal ikke lenger trafikkere strekningen Frognerseteren - Bergkrystallen i rushtiden. Nå går banen til Ellingsrudåsen. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Reisende med Lambertseterbanen er skuffet over at de ikke får tilbake rushtidsavgangene med linje 1.

DEL

LAMBERTSETER: Oppgraderingen av Holmenkollbanen gjorde at rushtidsruten linje 1 mellom sentrum og Bergkrystallen ble innstilt fra 15. mars i år. Kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift Bjørn Rydmark opplyste til Nordstrands Blad 22. mars at linje 1 ville være ute av drift frem til 6. desember.

Nå er Holmenkollbanen i drift igjen, men linje 1 skal ikke lenger kjøre til Bergkrystallen.

Linjen skal i stedet gå mellom sentrum og Ellingsrudåsen.

– De reisende med Lambertseterbanen oppfattet det slik at vi skulle få tilbake rushtidsavgangene 6. desember, sier Terje Hordnes, leder av Lambertseter Arbeidersamfunn.

Skjønner skuffelsen

Bjørn Rydmark beklager å måtte skuffe de reisende.

– Bakgrunnen for avgjørelsen er at dette vil gi større regularitet for linje 1. Vi vet jo at Lambertseterbanen går noen store arbeider i møte. Utbedringen av skinnegangen er ikke ferdig og det blir fortløpende arbeider i årene som kommer, sier Rydmark. Det blir arbeider også på linje 2 Ellingsrudåsen, men disse kommer ikke til å berøre driften.

– Mens arbeidene langs linje 4 er såpass omfattende at det trolig blir buss for bane en periode neste år, sier Rydmark.

I mars ble det sagt at doble vognsett, seks vogner, på alle avganger skulle kompensere for de tapte rushtidsavgangene. Per i dag har åtte av ti avganger seks vogner.

– Jeg synes jeg nesten alltid møter enkle tog. Da er det knapt nok plasser fra Lambertseter, fra Karlsrud må alle stå, sier Terje Hordnes som sier han er skuffet.

– Det skulle bli så fint med park and ride fra det nye senteret på Lambertseter, men det er jo en vits. I hvert fall i rushtiden. Det er stor frustrasjon blant folk nå, tordner Hordnes.

Jobber for flere vogner

Rushtidsbussen linje 4E ble opprettet i høst for å avlaste linje 4.

– Men vårt primærønske er doble vognsett på alle avganger, sier Rydmark og legger til at det i bystyremøte denne uken ligger et forslag om innkjøp av flere T-banevogner. Han skjønner at folk blir frustrerte når de ser at andre linjer får flere vogner og avganger.

– Er det et alternativ med flere avganger på linje 4?

Det er ikke mulig på grunn av plassmangel i tunnelene. Flere avganger ville medføre store forsinkelser, sier kommunikasjonssjefen og beklager samtidig at han ikke har hyggeligere nyheter.

– Om et år, når vi har fått unna en del arbeider på strekningen, håper jeg vi har flere vogner på plass. Og at situasjonen blir bedre for reisende med Lambertseterbanen, avslutter Bjørn Rydmark.

Artikkeltags