Vanlig handletur ble til lang klageprosess

Gunn Andersen og Bjørn Lie hadde aldri møtt hverandre før de begge slet med å få parkeringsbillett fra denne automaten. Nå kjemper de en felles kamp mot Q-park og OBOS for å slippe det de mener er urettmessige bøter.

Gunn Andersen og Bjørn Lie hadde aldri møtt hverandre før de begge slet med å få parkeringsbillett fra denne automaten. Nå kjemper de en felles kamp mot Q-park og OBOS for å slippe det de mener er urettmessige bøter. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

En vanlig handletur på Lambertseter senter har blitt til en lang klageprosess for Gunn Andersen og Bjørn Lie etter at en parkeringsautomat ikke virket.

DEL

LAMBERTSETER: I desember skrev Nordstrands Blad om Gunn Andersen og Bjørn Lie som fikk parkeringsbøter på Lambertseter senter. De hadde forsøkt å trekke parkeringslapp på gratisparkeringen men parkeringsautomatene var ute av drift.

LES SAKEN: Klager på bøter

De varslet en vekter og gikk for å handle, og da de kom tilbake hadde begge fått bøter.

Skulle slippe bot

Nordstrands Blad kontaktet senterledelsen på Lambertseter som sa at de to ikke skulle få bot dersom automatene ikke virket, men nå har Andersen og Lie fått avslag på klagen til Q-park.

Nordstrands Blad har nok en gang kontaktet OBOS forretningsbygg, for å høre hvorfor Andersen og Lie får bot etter at ledelsen sa at boten skulle ettergis.

Må klage videre

Informasjonssjef i OBOS Åge Pettersen henviser til den forrige artikkelen der driftssjef Roger Kongerud gjorde rede for de generelle rutinene ved klager på bøter.

Først må man klage til Q-park, etter det kan man klage videre til OBOS forretningsbygg.

Lang prosess

Gunn Andersen hadde håpet på og regnet med at OBOS skulle ordne opp etter hennes første klage og etter Nordstrands Blad gjorde dem oppmerksom på saken.

Hun er frustrert over at en tur på Lambertseter senter nå er blitt en lang klageprosess.

– Fryktelig dårlig gjort at senterledelsen ikke tar ansvar. Det er frustrerende at vi må holde på så lenge, sier Gunn Andersen.

Både Andersen og Lie ble svært provosert av å få bot for å ikke ha trukket lapp, når automaten ikke virket. Ingen av dem har tenkt å gi seg med det første.

Tar saken

I en telefon til Nordstrands Blad lover Kongerud å ringe til Andersen og Lie og se på saken med en gang han får de nødvendige opplysningene.

– Når vi får klager gjør vi en grundig undersøkelse, forsikrer Kongerud.

Artikkeltags