Refser T-banetilbudet

 Andreas Behring ved Lambertseter T-banestasjon. SV-politikeren skjønner ikke hvorfor man har kuttet tilbudet til de reisende med Lambertseterbanen så drastisk. Foto: Kristin Trosvik

Andreas Behring ved Lambertseter T-banestasjon. SV-politikeren skjønner ikke hvorfor man har kuttet tilbudet til de reisende med Lambertseterbanen så drastisk. Foto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Situasjonen for de reisende med T-banens linje 4 er uholdbar, mener nestleder i Oslo SV, Andreas Behring.

DEL

LAMBERTSETERBANEN: Siden oppgraderingen av deler av Holmenkollbanen startet i mars, har ikke lenger Linje 1 kjørt rushtidsavganger til Bergkrystallen. De reisende har dermed måtte leve med ståplass og overfylte tog.

– Det er ikke akseptabelt å innstille så mange avganger. Hvorfor bruker man ikke kapasiteten som man har i de nyeste av de røde vognene? spør Andreas Behring som mener dette vitner om elendig planlegging.

– Flere og flere ønsker å reise kollektivt, så dette henger ikke på greip, mener han. Behring har sendt et brev til samferdselsbyråden hvor han ber om avklaring av saken.

LES OGSÅ: Fortvilet passasjer forteller

Vel intimt

SV-politikeren er enig i at de gamle røde vognene må byttes ut.

– Men man må kunne vente med å fase ut alle vognene til man har et bedre tilbud til reisende med Lambertseterbanen, sier Behring som har fått høre de utroligste beskrivelser av hvor stappfullt det er på strekningen om morgenen og i rushen på ettermiddagen. – Man skal ikke teste ut intimsfæren til folk om morgenen, sier han.

Mener røde vogner finnes

Behring har registrert at Ruter uttalte at alle røde vogner er skrotet.

– De nyeste røde vognene, de som har blitt brukt på Holmenkollbanen, skal ikke være skrotet. Det var utgangspunktet for opprustningen av Holmenkollbanen at disse røde vognene skal settes inn her. De fleste stasjonene opp til Holmenkollen har ikke kapasitet til mer enn to vogner, sier han.

– Hvis disse vognene er skrotet så har enten noen dummet seg ut, eller så er det noen som ikke forteller sannheten, sier Behring og legger til:

– Men hvis de fortsatt finnes så begriper jeg ikke hvorfor de ikke settes inn som ekstraavganger mellom Majorstua og Bergkrystallen.

BYRÅDEN SVARER: Det finnes fortsatt røde vogner

Dårlig informasjon

Andreas Behring mener at informasjonen til de reisende har vært altfor dårlig.

– Det står om troverdigheten til Ruter. Prinsippet bør være at man kan ikke fjerner et tilbud, uten at det nye tilbudet er bedre. I hvert fall ikke dårligere. Man kunne i det minste ha satt inn noen ekstrabusser, sier han. SV-politikeren frykter at flere heller tyr til bilen enn å utsette seg for de overfylte togene.

– Det skal ikke være ubehagelig å ta banen til jobb, avslutter Andreas Behring.

Artikkeltags