Planer om ny «bydel» med tårn på opptil 19 etasjer

HØYE TÅRN: Tanken er at boligbebyggelsen skal omkranse gårdsrom som blir skjermet fra trafikken. Syv tårn skal skape en urban skyline. Skisse: MAD Arkitekter

HØYE TÅRN: Tanken er at boligbebyggelsen skal omkranse gårdsrom som blir skjermet fra trafikken. Syv tårn skal skape en urban skyline. Skisse: MAD Arkitekter

Artikkelen er over 3 år gammel

Det foreligger store planer om å transformere det gamle industriområdet på Lambertseter til et urbant boligfelt og handlegate.

DEL

LAMBERTSETER-KARLSRUD: Det dreier seg om Cecilie Thoresens vei 1-15, området langs T-banelinjen mellom Lambertseter og Karlsrud T-banestasjoner.

Her er det i dag stort sett eldre næringsbygg og tomten er på over 45 mål.

Det er flere gårdeiere med i bildet, blant andre Obos og Oslo kommune, samt en rekke andre aktører. MAD arkitekter og Arkitektskap er hyret inn for å jobbe med planene.

Nå har MAD bestilt oppstartsmøte med Plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ:

Bystyrestøtte til Obos-planer

Første spadetak for Lambertseters nye hall

Syv tårn

På tomten kan det komme hundrevis av nye boliger og i MADs mulighetsstudie skisseres syv boligkvartaler (karreer) som skal gi området en urban skyline. Her kan det kommer høyder opptil 19 etasjer. I sakspapirene (tilgjengelig på Plan- og bygningsetatens sider) beskrives følgende:

«Karreene suppleres med 7 smale tårn som har en høyde på opptil 19 etasjer. Dette grep øker bymessigheten og gir en spennende skyline samtidig med at karreene kan holde en gesimshøyde på maks 3–6 etasjer».

I første etasje ser man for seg næring/servering mot Cecilie Thoresens vei. Det er også planer om å inkludere en fireavdelings barnehage i bebyggelsen.

LES OGSÅ:

Her kommer Symra Terrasse høsten 2018

Fortsatt drift på Lambertseter gård

Aksjonsgruppe

Det har kommet en del naboprotester mot planene, og en aksjonsgruppe på Karlsrud har bedt om dialogmøte med Plan- og bygningsetaten.

Obos ønsker ikke å kommentere nå da det ennå er tidlig i planleggingsfasen.

Mer informasjon finner du på PBEs hjemmesider, på saksinnsyn.

Nordstrands Blad følger opp saken.

Flere saker fra noblad.no:

Slår sammen ti eiendommer på Sæter

Her kommer Skullerud-byen

Holtet-boliger rives, klart for nye blokker

Artikkeltags