Lambertseterhjemmet: Vi håper at de ansvarlige tenker seg om en gang til og velger å behandle våre gamle med respekt og ikke som pakkepost

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Da min 90 år gamle mor ble tildelt plass på Lambertseterhjemmet for et år siden, var vi litt skeptiske grunnet den forestående flyttingen. Vi ble imidlertid beroliget da vi fikk signaler om at de flertallet av de gode ansatte ønsket å fortsette i de nye lokalene på Lindeberg, dit de gamle skulle flyttes i samlet flokk.

På Lambertseterhjemmet har min mor fått et godt hjem der de ansatte strekker seg langt for å tilby de gamle et godt liv.

Legene som gjør sitt ytterste for at behandlingen skal være tilpasset hver enkelt beboer.

De to fantastiske kulturdamene skaper liv og glede med hyggelige arrangementer. Beboerne blir servert underholdning i form av Chat noir- og Grand prix- låter, pianokonserter og mange andre supre arrangementer.

Jeg har svingt meg til fin dansemusikk med min mor som følte seg ung og glad. Her finnes beboerkor og sangstunder for alle på avdelingene.

De gode pleierne serverer varme, omsorg, humør, hyggelige tilstelninger og en kakebit når som helst.

På Lambertseterhjemmet har de ansatte bygget opp et unikt miljø og tilbud som oser av respekt overfor min mor og de andre beboerne som er så heldige å ha fått høre til her.

Vi som pårørende har blitt møtt respektfullt og tid til samtaler.

Vi håper at en forstår at denne personalgruppen representerer noe unikt i sykehjemsverden, og at det vil være et stort tap å splitte opp dette flotte miljøet.

De gamle er trygge på Lambertseterhjemmet, men det skal ikke store omveltningene til for at de skal føle seg helt rådville.

Nå er altså planen at de skal spres for alle vinder til fremmede mennesker og ukjente omgivelser.

Vi håper at de ansvarlige tenker seg om en gang til og velger å behandle våre gamle med respekt og ikke som pakkepost.

Det er ingen skam å snu.

Lise Sandbrekke

Pårørende

Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags