LEDER: Oslo blir ett nettrike

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Det er ikke så ofte vi tillater oss å slå på stortromma i Lokalavisene Oslo, men i dag synes vi at vi har grunn til det. I dag lanseres vårt nye nettsted dittOslo.no. Her kan du finne det beste fra Oslo på ett sted.

Ved slike anledninger er det lov å både se bakover og fremover. Lokalavisene Oslo har en historie som strekker seg helt tilbake til unionsoppløsningen i 1905. Da ble Akersposten til, en avis som ble «utkantens» talerør inn mot Kristiania. Skjønt, Aker var den gang en mer folkerik og større enhet enn hovedstaden. Som Norges hovedstad har den senere sammenslåtte Oslo kommune og by siden vært sete for alle slags norske maktsentra, også norske riksaviser. Men ønsket om det lokale perspektiv og de nære nyheter har ikke vært mindre i Oslo enn i andre deler av landet.

Dette var bakgrunnen for at bydelsavisene i januar 2006 gikk ut i en felles front for å gi alle Oslos lokalsamfunn hver sin avis. I løpet av disse fire årene har Lokalavisene Oslo; Nordstrands Blad, Lokalavisen Groruddalen, Østkantavisa, Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen, Nordre Aker Budstikke og Ullern Avis/Akersposten, blitt den dominerende aktør i Oslos lokale lesermarked. Hver uke leser i snitt 227.000 Oslo-borgere våre aviser (TNS Gallup, 01/10).

Men det er ikke bare i postkassen folk vil ha lokale nyheter. De siste årene har det skjedd en revolusjon, der «alle» er på nett, de fleste daglig. Størst er veksten blant folk over 60 år, mens de unge for lengst har etablert seg der.

Det at folk finner en ny kanal for å oppdatere seg svekker ikke behovet for en lokal identitet. Det er her vi ønsker at dittOslo skal bidra både til å styrke hele Oslos identitet, men også det som hele tiden har vært Lokalavisenes fortrinn; være et talerør for alle bydelene inn mot sentrale myndigheter i Oslo Rådhus og videre inn i «maktens sirkler». En bydel i Oslo er ofte større enn en vanlig norsk by, men det er ikke alltid at dette avspeiles i den innflytelsen innbyggerne i hovedstaden burde ha.

Så for alle som elsker Oslo og sin bydel, håper vi dittOslo.no vil bidra til at vi alle blir kritiske patrioter til beste for denne fantastiske byen vår.

Artikkeltags