I Nordstrands Blad kan du lese om at kontrakten på drift av Lambertseter bad går ut. I den forbindelse lyser Idrettsetaten svømmeklubb går ut, i den forbindelse er den neste kontrakten satt ut på anbud. Dette kan bety nytt regime på Lambertseter bad.

LES SAKEN: Uskikker framtid for Lambertseter bad

Regler er
regler, og det er nok slik at når anbudet går ut, så må det forskriftsmessig lyses ut på nytt. Men tanken på at svømmeklubben skulle miste anbudet for denne svømmehallen er noe som bør bekymre hele lokalmiljøet.

Lambertseter svømmeklubb er Norges største klubb og de drifter egen svømmehall. De driver med svømmeopplæring, livredningskurs og er vertsklubb for toppidrettsutøvere som OL-medaljør Sara Nordenstam med flere. Det er en klubb som hele svømme-Norge ser opp til, og de tar ansvar langt utover det å få frem gode eliteutøvere.

Hovedpoenget er at den gode og positive måten de driver Lamberseter bad på er preget av dugnadsarbeid og amatører i ordets gode betydning. Det betyr at de har anledning til å tilby tjenester som ikke nødvendigvis ligger i en anbudsspesifikasjon, men som er til stor glede for brukerne, for gode idrettsopplevelser og en sårt tiltrengt svømmeopplæring. Som kjent er det mindre tid og ressurser til dette i skoleverket nå enn tidligere, men her stiller svømmeklubben opp.

Når lederen i klubben, Frank Pedersen, sier at han ikke kan tenke seg at noen kan drive dette bedre, er det ikke noen som snakker på vegne av økonomiske egeninteresser. Det er det frivillige idrettslivet og dugnadsånden som snakker. Nå skal vi ikke male Fanden på veggen før anbudsfristen er gått ut. Idrettsetaten i Oslo kommune ønsker nok å fortsette samarbeidet med en seriøs aktør. Det skal derfor mye til for at en kommersiell aktør vipper ut Lambertseter svømmeklubb, men skulle så skje kan man tenke seg at det blir brukerne som må betale prisen for et lavt anbud gjennom høye inngangspriser på badet.

Vi tror
og håper at man her finner løsninger som sikrer en videreføring av Lambertseter svømmeklubbs flotte forvaltning av en hel idrettsinstitusjon på vegne av alle som er glad i svømming og bading i Lamberseter bad.