Nordstrands Blad har inntil nå vært positivt innstilt til planene om en kombinert skulpturpark og fornminnepark på Ekeberg. Vi har i mange år ivret for at historiens spor i dette fantastiske området må vises frem langt bedre og mer pedagogisk enn i dag. Vi lot oss derfor begeistre da Christian Ringnes sørget for penger til utgraving av området og viste en stadig større interesse for historiens mer eller mindre skjulte skatter. Ideen om en skulpturpark til kvinnens pris har ikke engasjert oss i samme grad, for å si det forsiktig. Men vi har sansen for sprelske ideer og mente det ville la seg gjøre å kombinere disse to prosjektene til en spennende helhet.

Etter hvert som planene har konkretisert seg har skeptiske røster hevet seg. I dagens avis snakker vi med noen av ildsjelene i Eikabergtinget, en organisasjon som brenner for Ekeberg, og som i mye og mangt har hatt sammenfallende syn med Nordstrands Blad. Vi har alltid ment det er verd å lytte til disse folkene. Og det synes vi fortsatt. De har satt seg grundig inn i de skisser og planer som foreligger. Og de er skremt. Av enorme skulpturer. Av belysning. Av oppgradering av veier og stier. Av et stort vannspeil. Og av bygninger. De mener friområdet slik vi kjenner det med disse planene vil bli fullstendig forandret, og ønsker at hele prosessen stoppes.

Nordstrands Blad
er kanskje ikke like bombastisk i sin avvisning av de planene som foreligger. Men vi må innrømme at vi føler oss en smule bondefanget av herr Ringnes. Samtidig kan ingen bebreide ham for å være engasjert. Han har visjonene og han har pengene som skal til for å få på plass noe stort. Som sikkert vil trekke både turister og fastboende i Oslo opp til Ekeberg. Kommer gigantskulpturene og bygningene og vannet og lysene, så har nok alle glemt protestene om 100 år. Parken vil tilføre byen noe nytt. Men vi står i fare for å miste noe umistelig. Dette er vår Central Park. Og det blir ikke mindre viktig å ha en skog midt i byen etterhvert som vi blir flere og flere.

Vi er forundret over kommunens hastverk her mens de har all verdens tid med planlegging av resten av Ekeberg. Vi forventer faktisk at Byantikvaren opptrer som seg selv.