Mangle gleder seg til å se Fjordbyen stige frem. Sett med Nordstrand-øyne er det ikke like lett å glede seg. Vi skjønner at mange gleder seg over at havnevirksomheten fra Sørenga og Filipstadkaia forsvinner og at de isteden får en havnepromenade. Å få boliger og parker og tilgang til vannet er litt av bytte. Men det er forunderlig lite fokus på det faktum at havnevirkomheten jo slett ikke skal ut av Oslo. Den bare flyttes. Det jobbes nå på spreng for å få på plass den nye store containerhavnen her hos oss, på Oslo sentrums østside.

I dag reiser en delegasjon til ordføreren med krav om å få orden på støyproblemene. Fylkesmannen har sagt nei til å la Oslo havn bryte støyforskriftene.

LES SAKEN: Til Fabian Stang med 500 underskrifter mot støy

Men innbyggerne som står bak initiativet mener den eneste farbare veien er å få grenser for når det er aktivitet på havna. Rett og slett fordi virksomheten medfører store støymengder uansett hvilke tiltak som settes inn. Det går an å stoppe bygging av flere boliger i nærheten av kaia. Men det går ikke an å se bort fra at det faktisk er mange boliger her fra før, og at det bor folk i disse boligene. FrP tror det går an å rive boliger som ikke passer inn i deres verdensbilde. Det tror ikke vi. Nordstrands Blad tror heller ikke det er realistisk å støyisolere hver eneste bolig som er uheldig med plasseringen i forhold til Sjursøya.

En del av dem som inntil for få år siden hadde en av byens flotteste plasseringer ønsker seg nå tilbake til gamle dager, da de kunne nyte luksusen av late dager på offentlig strand rett i nabolaget.Nå risikerer de at strandlivet ødelegges av hvinende kraner og smell fra containere. Nordstrands Blad opplever at Bekkelaget nå blir sittende med svarteper, etter at kortene er fordelt i spillet om havn og fjordby og nærhet til sjøen.

Deler av byen kommer til å profitere stort på endringene. Men altså ikke alle. Bydelspolitikerne våre er opptatt av saken. Men vi opplever ikke akkurat noe formidabelt politisk engasjement i Oslo for dem som berøres av den nye containerhavna. det etterlyser vi. Om Fabian Stang er rette adresse for å skape engasjement er vi usikre på. Men det er bra at han får besøk av engasjerte beboere i dag. Det er bra at noen bestemmer seg for å jobbe for lokalmiljøet og ikke bare gir opp.