I dagens utgave gir vi en anmeldelse av Nordstrandrevyen 2011. Tradisjonen tro er Nordstrand videregående skole blant de første av årets skolerevyer. Nordstrands Blad har fulgt skolerevyene i distriktet gjennom alle år og vet at forestillingene krever blod, svette og tårer, søvnløse netter og kanskje en standpunktkarakter eller to før det braker løs premièrekvelden.

LES ANMELDELSEN AV NORDSTRANDREVYEN 2011: Lurvete Lurveleven

Skolerevyene er
en gammel og solid tradisjon, som har vært springbrett for mer enn én scene- og TV-stjerne. Ikke minst Nordstrandrevyen har fostret noen av våre mest folkekjære underholdere som Øystein Sunde, Tom Sterri og Steinar Sagen.

Utgangspunktet har alltid vært profesjonalitet, revyene skal være verd billettpengene og trekke publikum utover venner og bekjente. Men det er likevel liten tvil om at kampen har tetnet til de senere årene. I fjor hørte vi om sabotasje revyene imellom og sviktende rekruttering. I år kunne vi lese at Fagerborg-revyen ble ranet på premièrekvelden. Å sette opp revy har også i økende grad blitt en mediebegivenhet med stadig flere forum å henvende seg i. Da krever det sin mann/kvinne å sette seg i førersetet og vente på dommen etter endt première.

Nordstrands Blad har tidligere ikke delt ut terningkast til skolerevyene. I år blir det annerledes. Alle revyene skal i år bedømmes med en anmeldelse og dertil hørende tallkarakter. Dette er en beslutning som har skapt debatt i redaksjonen. Trenger ungdommen virkelig enda en karakter å forholde seg til? Bør vi bidra til å hausse opp revykonkurransen ytterligere? Det vi vet sikkert er at terningkastene skaper engasjement. Som lokalavis har vi alltid synes det er viktig å spille på lag med ungdommene, og vi vet at terningkastet kan være en skolerevys beste venn eller verste fiende. Men når terningen skal kastes kan dessverre ikke alle få femmere og seksere.

Vi forventer
og håper på tilbakemeldinger på årets anmeldelser. Erfaring tilsier at når utfallet av en anmeldelse ikke blir som ønsket så settes sinnene i kok. Det forstår vi, og håper likevel at revystjerne våre husker at terningkastet ikke betyr alt.