BEKKELAGET: Det var en stolt president, Terje Knudsen, som nylig delte ut sjekker til EKT Rideskole og Husdyrpark, Lambertseter svømmeklubb, Bekkelaget seniorsenter og Frivilligsentralen Ekeberg/Bekkelaget og Bekkelagshjemmet.

– Vi har spart i mange år for å kunne gi disse jubileumsgavene. Det er ekstra gledelig at mottakerne i år er lokale. Dere driver alle med frivillighet som oss, og det vil vi gjerne støtte, sier Knudsen.

Det var store smil og varme takksigelser hos mottakerne.

Til svømmeopplæring

Lambertseter svømmeklubb fikk 100.000 kroner til en gratis vinterferieuke med svømmeopplæring for 40 barn mellom 10 og 13 år. Noen av pengene brukes også til ukentlige kurs hver søndag for barn som ikke har råd til å betale for å lære å svømme.

– Uten disse pengene hadde det vært vanskelig for oss å gjøre dette. Vi er veldig stolte over støtten fra Lions som i likhet med oss tar samfunnsansvar, sier Frank Pedersen, daglig leder i Lambertseter svømmeklubb med 2300 medlemmer.

Fikk ny el-sykkel

45.000 kroner ble delt ut til et samarbeidsprosjekt mellom Frivilligsentralen Ekeberg/Bekkelaget og Bekkelagshjemmet.

Pengene skal gå til en ny elsykkel for å sykle funksjonshemmede og og eldre rundt i lokalområdet. På Bekkelagshjemmet ble en slik sykkel allerede tatt i bruk i fjor.

– Tusen, tusen takk, stråler Anne Solberg, leder av frivilligsenralen og Benedikte G. Slørdal, kultur- og frivilligkoordinator ved Bekkelagshjemmet.

- Nå kan enda flere få komme seg ut, føle vinden ruske i håret og se seg om i nabolaget. Vi har mange frivillige som står klare til å sykle alle som vil ut en tur, sier Sørdal.

Den flotte sykkelen, med rød kalesje og plass til to, fikk de høre om fra Danmark.

– Så var vi på et møte i Røde Kors hvor den ble presentert. Vi så på hverandre, og tenkte at YES, en slik vil vi også ha. sier Solberg til Nordstrands Blad.

Hest til terapiridning

Sissel Thorson Falch var lykkelig over å motta 60.000 kroner til en ny hest til terapiridning.

– Jeg har drevet med terapiridning siden 1967, og har for tiden 80 personer på hesteryggen hos oss. Det er fantastisk å få en ny hest i gave fra Lions, spesielt nå som vi er i en så vanskelig økonomisk situasjon, sier hun.

Den nye hesten er en åtte år gammel irsk sportsponni som ble behørig døpt med vann og gulrøtter i stallen på EKT sist uke. Navnet er selvsagt Lions Moonlight.

LES OGSÅ: EKT i stor økonomisk krise

Oppvask og kjøleskap

Bekkelaget seiorsenter fikk 50.000 kroner til oppvaskmaskin og kjøleskap.

– Takk for at dere tenkte spesielt på oss, sier daglig leder Rune Forshaug.

LES OGSÅ:

 Krever ny Solveien-bom og fjerning av betongklosser

Cafe Utsikten fortsatt stengt