Gå til sidens hovedinnhold

100-årsfeiring med familiedag og båtliv

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag 10. juni inviterer Lions til hyggelig familiearrangement på Ekeberg, men allerede lørdag 3. juni starter feiringen av hundreårsjubilanten i vannkanten.

EKEBERG/LOHAVN: I vårt distrikt er det Lions-klubber både på Hauketo, Nordstrand, Bekkelaget, Ekeberg, Bøler, Bryn, Rustad/Lambertseter og Ormsund. I anledning 100-årsdagen til den verdensomspennende humanitære organisasjonen Lions inviterer de lokale klubbene til familiefest.

Det skjer lørdag 10. juni fra klokken 10, med leker og aktiviteter i samarbeid med EKT rideskole og husdyrpark. Gjennomfører barna en aktivitetsløype får de billett til en runde med riding på hest eller en tur med hest og vogn. Det blir også boller, frukt og noe å drikke.

– Vi ønsker velkommen til en hyggelig familiedag på Ekeberg. Bli med på feiringen og bli kjent med Lions du også, inviterer Tom Thoresen på vegne av de lokale Lions-klubbene.

Les flere saker om Lions her

Kongen på lokal båt

Også lørdag 3. juni klokken 10.30 markeres jubileet.

Lions og barnevernsorganisasjonen Ung Norge/Oslo med base på Nedre Bekkelaget arrangerer nemlig en båttur fra Oslo til Bergen for å sette søkelyset på barn og unge med barnevernsbakgrunn, inkludert mindreårige asylsøkere.

Barnevernsbarn skal være mannskap på båten, som de nå er i ferd med å klargjøre på Malmøya. Ferden går først derfra til Ung Oslos pop-up-senter på Lohavn brygge.

Hans Majestet Kong Harald, som er Lions Norges høye beskytter, skal delta på første etappe fra Lohavn til Bygdøy.

I forbindelse med avreisen inviterer Ung Oslo til aktiviteter for barn og unge i Lohavn.

– Det vil være Elias-båt og racerbåtkjøring, gatefotball, taggevegg, kunstmagi og gratis servering til barna, opplyser malmøyabeboer Eivin Sundal i Ung Norge/Oslo.

Andre lokale som stiller opp er blant annet byråd Geir Lippestad fra Nordstrand, kunstner Bjørg Thoraldsdottir fra Ormøya, Nedre Bekkelaget musikkkorps, barnekoret til Ormøya kirke samt flere fra Malmøya som driver med Ung Norge/Oslo-prosjekter.

Lørdag 17. juni er forøvrig selve jubileumsdagen.

Da feirer Lions seg selv på Rådhusplassen, med underholdning og gjester som statsminister Erna Solberg og ordfører Marianne Borgen.

Les flere saker om UngOslo her

Mange ildsjeler

Lions består av ildsjeler som bruker av sin fritid til å hjelpe andre. I Norge er det ifølge en pressemelding cirka 11.700 medlemmer, og når de samler inn penger går hundre prosent til lokale, nasjonale eller internasjonale hjelpetiltak og prosjekter. Driftsutgifter dekkes av medlemskontingenten.

– Vi deler en felles tro på at vi kan gjøre en forskjell gjennom frivillig innsats. Medlemskap innebærer et aktivt engasjement for å hjelpe andre og en mulighet for den enkelte til personlig utvikling og inspirasjon i et miljø preget av vennskap og entusiasme. Vi er politisk og religiøst nøytrale, og vi står sammen om de humanitære verdier og mål som gjelder for ethvert Lions-medlem i ethvert land, sier Kari Kildahl, som er president i Nordstrand Lions og komitéleder for 100-årsjubileet i bydelen.