Gå til sidens hovedinnhold

Løftene ligger på bordet. Nå er det tid for å innfri

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi kan trygt si at folk på Nordstrand er hørt i årets valgkamp. I hvert fall så lenge vi snakker om kostnadene knyttet til etablering av nye fortau.

Nordstrands Blad har i en rekke artikler satt søkelys på flere av prosjektene. Når en utbygger får krav fra kommunen om veiopparbeidelse, kan han søke om refusjon fra beboere i tilliggende eiendommer. Dette skyldes at det tilbake i tid er gitt utsettelse for veiopparbeidelse i området, og at en eller flere eiendommer er forpliktet til å bidra økonomisk dersom veien må bygges ut.

I Kittel-Nielsens vei må 12 naboer ut med opp mot én million kroner hver. I Bakketoppen har utbyggere tatt saken til Statsforvalteren i håp om å slippe å bygge fortauet. Det er også saker fra Midtåsen hvor tre utbyggere i tillegg til kommunen selv må opparbeide veien. Hvem som tar regningen er ikke avklart.

Kravet kommer gjerne overraskende på beboerne. Nå viser det seg at det også kommer overraskende på flere politikere. Sjelden har partiene vært så samstemte i at ordningen er urimelig. Erna Solberg reagerer. Guri Melby (V) og Siri Gåsemyr Staalesen (Ap) mener at det nå må tas grep. Espen Andreas Hasle (KrF) vil ha en gjennomgang av lovverket og lover å ta initiativ til at det ryddes opp. Venstre har allerede bedt om en redegjørelse på hvordan Oslo kommune praktiserer reglene, og bystyregruppen jobber med saken opp mot byråd Hanna Marcussen (MDG). Jan Bøhler (Sp) vil dessuten ta det opp med ministeren i et skriftlig spørsmål i høst. Og et samstemt bydelsutvalg er på ballen.

Hva som skjer når valgkampen nå er over, blir spennende. Nordstrands Blad lover å følge løftene tett. Vi forventer at engasjementet er like stort også utover høsten.

Det samme gjelder fremtiden til for eksempel Café Utsikten og Juletretomten på Holtet. Det er ikke få politikere som har kjempet for disse stedene i løpet av de senere årene. Tidligere denne uken ga Britt Fossum (FNB) uttrykk for at hun var lei politikere som var positive til mediene, men ikke fulgte opp politisk. I en sak på noblad.no pekte hun på at driften av kafeen på Ekeberg igjen var oppe i bystyret, men heller ikke denne gang gikk det veien. Flere partier jobber imidlertid med å løse saken på ulike måter, slik blant andre Ola Elvestuen forklarte avisens lesere. Han vil ha staten med på laget.

Løftene ligger på bordet. Nå er det tid for å innfri.