Spiller på mange strenger

ENGASJERT: Christian Ingebrigtsen - popstjerne med beina godt plantet på abildsøjordet. Her med gitaren inne på gården.

ENGASJERT: Christian Ingebrigtsen - popstjerne med beina godt plantet på abildsøjordet. Her med gitaren inne på gården. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Folk flest kjenner ham som popstjernen fra boybandet a1, men Christian Ingebrigtsen bruker musikken til mer enn å selge plater. På Abildsø gård dyrker han både musikk og samfunnsengasjement.

DEL

LokalprofilenLokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte. Denne utgaven er fra Nordstrands Blad 24. september 2015, men er publisert på nett i ettertid.

Les om flere lokalprofiler her!

ABILDSØ: I tillegg til sin musikalske karriere, bruker Christian Ingebrigtsen tiden sin på samfunnsnyttige engasjementer.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Musikken tar stort sett det meste fokuset mitt. Nå er jeg midt i skriveprosessen med et nytt album. Ellers har jeg tre fokusområder som til enhver tid opptar meg: Det første er et engasjement for å bygge plattformer for dialog i Midtøsten, det andre er som MOT-ambassadør gjennom deres arbeid spesielt for å få slutt på mobbing, og det tredje er som ambassadør for organisasjonen Compassion, som hjelper noen av de aller fattigste barna i verden.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Jeg er veldig glad i Nøklevann og medlem av ro- og padleklubben. Dette er et av de beste tilbudene i nærmiljøet. Og et utrolig fint sted.

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Engasjementet i et lederutviklingsprogram for unge ledere fra Midtøsten førte meg til Abildsø Gård i 2003. Siden har jeg vært involvert i mye av det som foregår på gården, som jobber aktivt for å være samfunnsnyttige lokalt såvel som globalt. Til slutt flyttet jeg studioet mitt til Abildsø Gård også, og da føltes det like greit å flytte til rett over jordet. Nå har jeg bodd her i to år og stortrives.

FRA ARKIVET:

På jakt etter de gode låtene

Musikalsk møte for fred i Midtøsten

– Hvor tar du helst kaffekoppen din?

– Hvis jeg skal møte noen reiser jeg ofte til sentrum. Men stort sett drikker jeg kaffen hjemme om morgenen, eller i bilen når jeg er ute og reiser.

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Å gjøre kollektivtrafikken til en triveligere, enklere og mer behagelig måte å reise på.

LES OGSÅ: Kjendiskonsert med Christian og Stein Ingebrigtsen på Abildsø sykehjem

Fakta:

  • Navn: Christian Ingebrigtsen
  • Alder: 38 år
  • Yrke: Artist
  • Bosted: Abildsø
  • Sivil status/barn: Samboer, ingen barn
  • Aktuell fordi: Samfunnsengasjert musiker med base på Abildsø gård.

LES OGSÅ:

På Abildsø gård er det liv og røre overalt

Blomsterhagen på Abildsø gård

Artikkeltags