Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Les  om flere Lokalprofiler her!

NORDSTRAND: Nå har den anerkjente klassiske pianisten og komponisten Aksel Kolstad, kjent for sine stand up-konserter, flyttet til Nordstrand. Nærmere bestemt Nordstrand Bad.

Til daglig holder han til på sitt konsertgalleri Café de Concert på Tjuvholmen hvor han holder konserter og arrangementer for næringslivet. Nå åpner han sitt nye hjem for huskonserter og SUP (Stand Up Paddle) fra Nordstrand Bad. Og ikke minst signaturmenyen champagne og pølser i lompe!

LES OGSÅ: Lager 20 mål med park på Nedre Bekkelaget

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Padler gjerne fram og tilbake til Café de Concert på Tjuvholmen på SUP brett. Der øver jeg mye, akkurat spilt inn en ny CD. Mange arrangementer nå på våren på galleriet, det står også en del konserter utenlands på programmet.

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Stranda på Nordstrand Bad. Der sanker jeg inspirasjon og padler mellom øyene. Jeg er veldig glad i å ta trikken fram og tilbake mellom Bråten og Ekeberg. Holtet er en perle jeg gjerne spankulerer rundt i.

LES OGSÅ: Nå blir det liv i Bekkelagstunet

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Jeg studerte piano i seks år hos Sigurd Slåttebrekk som bor like ved Holtet. Hver dag jeg tok trikken opp til ham fra byen tenkte jeg at en dag skal jeg bli naboen hans. Stakkars mann, han ble aldri kvitt meg. Men nærheten til sjølukta og nordisk kjølig sand mellom tærne var også svært forlokkende. SUP hele året!

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Jeg må ut på havet, jeg klarer sjeldent la være å kikke på månen med teleskopet mitt når den glitrer (klarer sjeldent sitte stille for øvrig), elsker å ha en kald vørterøl liggende på lur i kjøleskapet (er ambassadør for Idrett Uten Alkohol), leser like mye tegneserier som andre leser aviser. Klarer ikke la være å opptre når i større forsamlinger (#yrkesskade).

LES OGSÅ: Lokalprofilen: Fant maritim boligdrøm

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Fortsette legge til rette for den svært så kulturelle og flotte profilen bydelen har fått, kanskje ikke bygge ut grønne områder med store bygninger/anlegg. Nedbyggingen av Ekebergsletta blir som et åpent sår i lokalmiljøet. For Nordstrand er nemlig kultur og natur!

Fakta

Navn: Aksel Kolstad

Alder: 36 (noen ganger fremdeles oppfattet som 5 år med livlig fantasi)

Yrke: Klassisk pianist og komponist

Bosted: Nordstrand

Sivil status/barn: Samboer med solstråle fra Los Angeles