Lokalprofilen er en spalte i Nordstrands Blad der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Les  om flere Lokalprofiler her!

LAMBERTSETER: Sist fredag ble Nordeas julekonsert «Desembertoner» arrangert i Oslo domkirke for syvende gang. Blant talentene som opptrådte sammen med kjente artister som Ingebjørg Bratland, Sondre Justad og Madcon, var Aksel Rykkvin fra Lambertseter.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Som guttesopran er det umulig å vite når stemmeskiftet kommer og endrer alt, så jeg er opptatt av å gjøre best mulig opptredener mens jeg fortsatt har stemmen. Etter at jeg var så heldig å få gi ut plate tidligere i høst, har det kommet mange forespørsler om å gjøre konserter med veldig gode orkestre. For tiden øver jeg inn nytt repertoar til to korte konsertturneer på nyåret. Men jeg skal så klart feire litt jul også!

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

– Det må bli to steder: først kunstgressbanen ved Lambertseter stadion, hvor fotballaget mitt trener. Når det blir for mye sang, drar jeg gjerne bort på banen og får ut litt energi. Det er nesten alltid noen å spille med der. Det andre favorittstedet mitt er Steinerskolen på Nordstrand. Her gikk jeg i seks år, helt til jeg begynte på musikklinjen på Majorstuen skole i 7. klasse. Steinerskolen ligner mer på et gammelt, koselig hus enn en skole, og skolegården er mer som en spennende hage enn en skolegård. Jeg gledet meg alltid til å gå på skolen!

LES OGSÅ: Nå blir det streetbasket på Lambertseter

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Foreldrene mine vokste opp på Nordstrand, så det var naturlig for dem å kjøpe sin første leilighet på Lambertseter. Jeg er også veldig glad i å besøke besteforeldrene mine, som bor ti minutter unna, på Nordstrand. Selv om jeg er mesteparten av dagen nede i sentrum, enten på Majorstuen skole hvor vi har lange dager med ekstra musikkundervisning, eller med barnekoret i Operaen, så er jeg glad for at vi bor her oppe, i rekkehus tett inntil skogen og med gårdsplass og plen det går an å spille fotball på.

LES OGSÅ: Kevin (14) gjør karriere som danser

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Enkelt: musikk! Jeg må nok innrømme at jeg synger mer selv enn jeg hører på andre. Det vil være veldig rart når stemmeskiftet kommer, og jeg nok ikke klarer å synge like mye i en periode.

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– Sørge for at alle barn i bydelen som har lyst får mulighet til å lære seg å spille et instrument på kulturskolen. Ikke bare er det fantastisk å fremføre musikk, men man lærer så mye annet samtidig som er nyttig å ha med seg.

LES OGSÅ: Nora (16) jobber hardt for musikken

Fakta:

Navn: Aksel Rykkvin

Alder: 13 år

Yrke: Elev på musikklinjen på Majorstuen skole og guttesopran

Bosted: Lambertseter

Sivilstatus: Single