Gå til sidens hovedinnhold

Må rydde opp piknikfolkets søppel

Artikkelen er over 1 år gammel

Store mengder søppel lå mandag morgen slengt utover Ekebergsletta etter helgens pikniker. Bymiljøetaten lover å rydde opp raskt.

EKEBERGSLETTA: Sankthans og fint vær gjorde at mange dro på piknik i helgen.

Alle er ikke like flinke til å rydde opp etter seg, og når søppelkassene blir fulle dumper mange avfallet sitt ved siden av, i stedet for å ta det med hjem eller til neste søppelkasse.

Det gjør igjen sitt til at fugler og dyr drar søpla utover.

Da Nordstrands Blad var på Ekebergsletta mandag morgen lå det store mengder søppel dratt utover sletta flere steder.

Vi har rettet en henvendelse til Bymiljøetaten, som opplyser at det vil bli ryddet opp raskt.

- I driftskontraktene våre for parker og strender står det at avfallsbeholdere til enhver tid skal kunne brukes. De entreprenørene som drifter for oss må fortløpende vurdere behovet for tømming. Frekvens på tømming av beholderne vil derfor være avhengig av hvor beholderen står og forventet mengde besøkende. Generelt økes frekvensen på tømming etter arrangementer, langhelger og perioder med fint vær, opplyser pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Hun forteller at det allerede er meldt inn at søppelkassene på Ekebergsletta må tømmes. Ser du mye søppel et annet sted, kan det meldes inn til Bymiljøetaten på to måter:

- Kommer man over fulle beholdere ønsker vi at det meldes inn til oss via appen Bymelding via nettsiden www.bymelding.no, sier pressekontakten.

Bildeserie

Bildeserie: Sankthansfeiring på Nordstrand Bad

Les også

Rever på Malmøya har angrepet katter og hunder: - Jeg legger ut ulvepiss i håp om at reven skal holde seg unna, sier Mona S. Halvorsen

Les også

Sissel og Pål på Rustadsaga ønsker alle gjester velkommen: – Men det er ikke greit å ha hunder på spisebordene