Nå er bydelsfesten i gang

MALMØYA-TUR: De som var med på den to timer lange geologiske vandringen på Malmøya, fikk glede av kunnskapen til professorene Elen Roaldset og Hans-Arne Nakrem. Foto: Arne Vidar Jenssen

MALMØYA-TUR: De som var med på den to timer lange geologiske vandringen på Malmøya, fikk glede av kunnskapen til professorene Elen Roaldset og Hans-Arne Nakrem. Foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nordstrandsdagene 2018 er i gang og hele uken er fylt med aktiviteter. Startskuddet gikk tirsdag, da du blant annet kunne bli med lokale geologer på en vandring på Malmøya.

DEL

NORDSTRAND/MALMØYA: Malmøya er en av de flotteste perlene i indre Oslofjord. Og i tillegg har den en spennende geologi-historie. Men med nærmere 30 varmegrader, valgte nok mange å heller bade og nyte solen fremfor å kikke på steiner og høre om øyas spesielle historie.

Den geologiske vandringen var en av de første postene på bydelsdagenes lange program. Dessverre var det altfor få som fikk med seg den interessante turen, bare syv personer dukket opp ved Malmøya kolonial tirsdag kveld.

Øste av sin kunnskap

Professorene Elene Roaldset og Hans-Arne Nakrem er spesialister på den geologiske utviklingen av Nordstrand og Bekkelaget gjennom 1-2 milliarder år. Og de øste av sine kunnskaper helt fra de fjerneste millinoner, ja, milliarder av år og frem til den del av historien som enda noen husker - nemlig Bekkelagsskredet i oktober 1953.

De to har flere ganger hatt tilsvarende vandringer og høstet både beundring og applaus. Og de som ikke fikk med seg alle detaljene på den to timer lange vandringen, kan finne mye interessant lesing. Og kanskje noen vil angre seg på at de ikke dukket opp tirsdag. Da bør de passe på ved senere anledninger, for det er mye å lære om Malmøya.

Noen høydepunkt

Utover uka er det mye moro du kan bli med på. Her er noen av høydepunktene.

Torsdag 31. mai er det barnehagebarnas bydelsdag på Lambertseter med dans, eventyr, klovneri, pølser og drikke. Ryktene sier også at Kastellet brannstasjon kanskje kommer på besøk.

Ønsker du å strekke litt på deg denne torsdagen tilbyr Frisklivssentralen utendørs yoga utenfor fritidsklubben på Lambetseter klokken 14.

Klokken 18 samme dag er det korkafé på Lambertseter gård, med Lambertseterskolenes kor og damekoret Varia Vocalis. Det blir godstemning med allsang og hjemmebakte kaker.

Gratiskino på Symra

Fredag 1. juni inviteres bydelens ungdommer i alderen 12 til 17 år til Lambertseter fritidsklubb. Det blir konsert med Flexi Aukan, Mila Y og lokale ungdomstalenter. Dans med Dj Ohymns fra Karlsrud skole. Arrangementet er gratis.

Fredag kan du også få med deg en gratis visning på Symra kino av filmen «Når knoklene blir til gelè», musikkdokumentaren om frontfiguren i Raga Rockers Michael Krohn. Krohn er bosatt på Lambertseter, det samme er regissør Tommy Gulliksen. Gulliksen vil introdusere filmen og svarer på spørsmål i etterkant av filmvisningen. Filmen starter klokken 18 og billetter kan hentes på Symra.

LES OGSÅ: Fikk store og små i lek med aktivtetsdag på Skullerud

Peter Pan-løpet

Lørdag 2. juni blir tettpakket av lokale arrangementer. Ivar Sekne skal lede en lokalhistorisk vandring på Lambertseter klokken 11. Frammøte i krysset Radarveien/Lambertseterveien.

På samme tid går Peter Pan-løpet av stabelen i regi av allidrettsgruppen på Lambertseter. Løpet er for barn fra 4-15 år og er på 1 kilometer. Stedet er Lambertseter Stadion.

Fra klokken 11.30 er det Åpent hus i Lambertseter flerbrukshall. Her blir det muligheter til å prøve ut ulike aktiviteter, både i den nye hallen og på kunstgresset utenfor.

Lions foreningspris deles ut på Sæter Torg klokken 12.

LES OGSÅ: Lokal ildsjel mottok bydelsprisen 2017

Meridianstøtten

Klokken 15 på lørdag skal den 154 år gamle og nyrestaurerte minnesmerket Meridianstøtten avdukes på Ekeberg. Støtten står på Ekebergsletta, rett sør for Ekeberg camping. Den markerer et punkt på en nøye målt basislinje i en oppmåling av jordoverflaten som ble foretatt i 1864. Minnesmerket er restaurert i regi av Eikabergtinget i samarbeid med Kartverket.

(Saken fortsetter under bildet)

Meridianstøtte: Trym Lauritsen fra Ekebergparken og Jens Treider under forberedelser til avdukingen av meridianstøtten på Ekebergsletta lørdag. Foto: Privat

Meridianstøtte: Trym Lauritsen fra Ekebergparken og Jens Treider under forberedelser til avdukingen av meridianstøtten på Ekebergsletta lørdag. Foto: Privat

Nordstrandskonserten

Lørdag klokken 17 kan du få med deg Nordstrandskonserten ved hundesletta i Ekebergparken.

I år er det stjerneskuddet fra Bekkelaget, Kristian Torgalsen, og Rebecca Thorsen som fikk annenplassen under årets norske MGP, som skal opptre. Også lokale talenter vil opptre denne dagen.

I løpet av kvelden skal Nordstrandprisen 2018 og Paul Harris-utmerkelsen i regi av Rotary-klubben på Nordstrand deles ut.

(Saken fortsetter under bildene)

OPPTRER: Kristian Torgalsen, sanger/musiker fra Bekkelaget, skal opptre under Nordstrandskonserten i år.

OPPTRER: Kristian Torgalsen, sanger/musiker fra Bekkelaget, skal opptre under Nordstrandskonserten i år. Foto:

SYNGER: Rebecca Thorsen, kjent fra MGP, synger på Nordstrandskonserten. Foto: Janina Lauristen

SYNGER: Rebecca Thorsen, kjent fra MGP, synger på Nordstrandskonserten. Foto: Janina Lauristen

LES OGSÅ: Gjør det klar til folkefest på Holmlia!

60-årsfest på gården

På søndag 3. juni skal det markeres at Lambertseter gård har vært brukt som samfunnshus i 60 år. Dette blir en fest for hele familien, med ulike aktiviteter og konserter, fra klokken 11 til 16.

Bydelsdagene på Nordstrand avsluttes mandag 4. juni klokken 18 med en rusletur på Ormøya, ledet an av Kari og Hans Klausen, som skal fortelle og vise litt av hva øya har å by på. Frammøte på bussholdeplassen på Ormøysiden av sundet.

For fullt program og mer informasjon om de ulike arrangementene, se Bydel Nordstrand sin facebookside.

Artikkeltags