Tilbudet gjelder 30-dagersbilletter i sone 1 fra 16. november til og med 16. desember.

Byrådet har bevilget ekstra midler for å kjøre en kampanje som skal gjøre kollektivtrafikken mer attraktiv. Målet er å gjøre nye reisende kjent med tilbudet og å få dem som reiser sjelden, til å reise mer, heter det i en pressemelding fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Dagens månedskort for voksne koster 814 kroner. Ny pris – for én måned – blir 499 kroner. Studentbilletten skal koste 299 kroner, mens månedskortet for barn, ungdom og honnør fås for 249 kroner. Billettene selges bare i appen Ruter, den nyeste versjonen av Ruters billett- og reisesøkapp.

– Nå blir alt dyrere, og vi vet at de med minst å rutte med, er mest avhengig av et godt kollektivtilbud. Derfor kutter vi prisen på 30-dagers billetten kraftig for alle grupper, i et håp om å få enda flere til å velge buss, trikk og bane heller enn bil. Da får vi også mindre kø, lavere utslipp og bedre luft. Dette kan gi folk et lite førjulsløft i en krevende økonomisk hverdag, sier miljøbyråd Sirin Stav (MDG) i en pressemelding.

–Vi er glade for at kundene våre i sone 1 får mulighet til å kjøpe billigere 30-dagers billetter, slik at tallene på de som reiser kollektivt skal fortsette den gode utviklingen vi så før pandemien, sier markedsdirektør i Ruter, Ellen Marie Rogde.