Tallet på avvik og linjer som er påvirket, stiger hele tiden, og reisende bør derfor følge med på Ruters oversikt over avvik.

Ruter ber folk unngå å reise om de ikke må, og om å beregne god tid. De anbefaler også de reisende om å benytte seg av T-banen om det er mulig.

– Om du ikke må reise i dag, så bli hjemme. Det er en kort og grei oppfordring, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB like før klokken 9 torsdag morgen.

– T-banen og toget går på egen skinnegang, så der går trafikken som normalt. Bussene sliter med å komme fram fordi det er glatt, og en del steder er det dårlig brøytet eller annen trafikk som sperrer veien, legger han til.

Ikke nok brøyting

Det er også forsinkelser og omkjøring på en rekke andre busslinjer.

Gjennom natten har brøytemannskap vært i sving i hele Oslo-området, men det er ikke nok for å sikre at det er fremkommelig og sikkert å kjøre buss overalt.

– De som har mulighet, oppfordres til å ha hjemmekontor, hold deg oppdatert, benytt T-banen og vurder om du i det hele tatt må ut og reise i dag, sier Øystein Dahl Johansen.

Togene går

Togene i østlandsområdet går for det meste etter planen til tross for snøkaos i trafikken.

– Det er ikke mange forsinkelser. Enn så lenge kan man reise som normalt, og per nå er det ingen store uregelmessigheter i togtrafikken på Østlandet, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NTB.