– Kadasamy har et stort solidarisk hjerte!

Det sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. Han jobber for organisasjonen som nå vil dele ut en frivillighetspris til en heldig vinner.

Kadasamy Naranderan fra Mortensrud jobber i Tamilsk-norsk hjelp, og bidrar med humanitær bistand både i Norge og på Sri Lanka, både gjennom nødhjelp og å bedre utviklingen for hjemvendte flyktninger og andre i nød.

Nå er han en av de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2021.

– Noen må bidra for at alle skal få like rettigheter

Hjemme i Oslo bidrar Naranderan frivillig med å samle inn penger til mennesker i nød, og ikke minst å spre informasjon rundt kritikkverdige forhold i Norge og i utlandet.

– Og ikke en krone går til administrasjonskostnader, sier Naranderan til Avisa Oslo.

– Når vi samler penger, må vi samtidig forteller folk om hva som skjer i verden. Mange som donerer penger, glemmer det allerede dagen etter, og har ikke nok kunnskap om det de gir penger til, legger han til.

Naranderan forteller at det er en stor glede å hjelpe mennesker og han tenker ikke på hva han kan tjene på å gjøre det.

– Jeg liker mennesker. Jeg tenker alltid på om en person har demokratiske rettigheter, likeverd og frihet når jeg møter folk som trenger hjelp, også i Norge. Noen må bidra for at alle skal få like rettigheter, sier han.

– Styrker minoritetsgrupper

Kadasamy Naranderan har et særlig fokus på unge og integrering når han bidrar med humanitært arbeid i Oslo og Norge for øvrig.

Dersom Naranderan stikker av med prisen som årets frivillig, får han 50.000 kroner til sitt arbeid i Tamilsk-norsk hjelp fra Norsk Tipping.

– Organisasjonen Tamilsk-Norsk Hjelp styrker minoritetsgrupper i Norge og fremmer integreringen. Til tross for at foreningen ikke har begrensede økonomiske ressurser utretter de mye både i og utenfor Norge, sier Slotterøy Johnsen fra Frivillighet Norge.

Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping. Prisutdelingen vil skje på Oslo rådhus på FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. desember.