Manglerud Bad skal bygges på nytt, og prisen var opprinnelig 135 millioner kroner. Nå har prisen plutselig steget til 682 millioner, noe byråden synes er helt OK.

Flere partier i opposisjonen har stilt spørsmål om dette, men ikke lett og bli klok på svarene. Prisen er vel ikke så farlig for de rødgrønne, det er jo bare å sette opp avgiftene på bilen.

FNB er veldig for et nytt bad, men til en så stor sum, spurte jeg under finansmøtet om hvorfor det ikke er flere parkeringsplasser. Det er ikke prosjektert nye parkeringsplasser eller nye HC-plasser til badet. Brukere må dele de 100 plassene som skolen benytter. Jeg sa også at de bør ta vare på alle, spesielt handikappede, hvor det kun er 7 plasser.

Angående svømming, er det veldig bra trening for mange bevegelseshemmede og syke. Kanskje en minste parkeringsnorm må inn på nasjonalt plan for å sikre folks bevegelsesfrihet?

Svar fra byråden som ligger ute på nett, var at folket ikke ønsker parkeringsplasser.

Jeg har vært rundt og spurt både beboere og folk generelt , har også vært innom idrettsanlegg og snakket med både spillere, trenere og foreldre til barna. Alle er fortvilet over utviklingen som denne byen tar. Er man aktiv i idrett, dette gjelder både liten og stor, er bilen en god hjelp. Så det er en stor løgn at folket ønsker bilen og parkeringsplasser vekk. Det må være disse hipsterne som bor rundt Jordal Amfi i så fall som ønsker dette.

Selv kommer jeg fra en idrettsfamilie, faren min spilte fotball, eksen min spilte ishockey i første div. Mine 3 barn har drevet med ishockey, fotball, håndball, innebandy og golf. Selv har jeg holdt på med svømming og golf. Svømming på grunn av reumatisme som jeg sliter med. Min sønn Patrick Strøm, som jobber som produsent i Hollywood, ble amerikansk mester i innebandy i fjor.

Jeg har kjørt ungene mine fra sted til sted i alle år, hvor én skulle spille kamp i Asker, en på Stovner, en som skulle trene på Nordstrand til samme tid. Vi foreldre har alltid hatt litt store biler, slik at vi kunne hjelpe hverandre. Her svarte forresten Trædal meg under siste bystyremøte, at man fikk trene og spille der man bodde .... Hjelpes, tenkte jeg bare ... for en tankegang. Skjønner man ikke at ungene spiller kamper og cuper overalt?

Når jeg ser alle de unge som sitter i bystyret, så håper jeg de en dag ser gleden ved å følge opp sine barn, og hvor viktig bilen er for at man skal nå frem og få parkert, ikke minst når man har 2 gutter med store ishockeybager som de knapt nok klarer løfte, som jeg hadde. Man sender ikke de på buss og trikk.

Håper alle får oppleve gleden og samholdet i idretten.
Selv kjører jeg elbil, og vaskes veiene oftere, noe som gjøres i andre land, er vi kvitt svevestøvet. Og til dere om mener at vi overhodet ikke trenger bilen eller parkeringplasser, tror DU at matvarer osv. kommer av seg selv til butikkene?

Britt Fossum, Folkeaksjon nei til mer bompenger