MANGLERUD: Det snart femti år gamle badet er byens eldste, og har vært stengt av sikkerhetsmessige hensyn siden april i fjor da en av ytterveggene i svømmehallen holdt på å rase ut.

Nå lurer brukerne av badet på hva som skjer fremover. De vil ha svar på om det blir midlertidig oppussing og gjenåpning i påvente av nye utredninger om nytt bad, eller om det blir totalrehabilitering.

Anne Siri Koksrud Bekkelund, konstituert byråd for kultur og næring, sa i høst at bare den aller nødvendigste oppussingen av Manglerud bad vil koste 30 millioner kroner.

Svar før sommeren

Det har fått Abdullah Alsabeehg (Ap) i bystyrets samferdsels- og miljøkomité til å stille byråden følgende tre spørsmål:

– Hva har byrådet tenkt å bruke de 15 millionene til? Når gjenåpnes badet? Hvem skal drifte badet når det er gjenåpnet?

– Det tas sikte på å legge frem en sak for bystyret om fremtidige planer for badet i første halvår av 2015. Der kommer jeg også tilbake til spørsmålet om tidspunkt for gjenåpning. Fremtidig drifter av badet vil også omtales i den saken, svarer Koksrud Bekkelund.

Store fuktskader

Byråden svarer videre at Manglerud bad har et omfattende vedlikeholdsetterslep, og at det har vært gjennomført store og grundige undersøkelser av badet etter at skadene i ytterveggene ble oppdaget for snart ni måneder siden.

– Undervisningsbygg utredet våren 2014, ved hjelp av ekstern bistand, ulike alternativer for rehabilitering av eksisterende bad, og for bygging av et nytt bad, svarer hun på Abdullah Alsabeehgs spørsmål.

– Undersøkelsene viser at bygget har vært utsatt for fuktskader både innvendig og utvendig over lang tid. Taket og bjelkene inne i svømmehallen har fuktskader og gulvet på loftet må skiftes, legger Ann Siri Koksrud Bekkelund til.

Mest utredet

Når Manglerud bad gjenåpnes er altså fortsatt i det blå, men sikkert er det at saken fra byråden skal være forelagt bystyret senest før sommeren, altså i første halvdel av 2015.

LES OGSÅ:Fikk beskjed i juni om gjenåpning

Svaret byråden har gitt Abdullah Alsabeehg, blir selvsagt lagt merke til og kommentert av badets brukere:

– Nok en gang skal badet utredes. Jeg tror lille Manglerud bad er norges mest utredede bygg, sier Tina Rødahl i beboeraksjonen "Nei til permanent nedleggelse av Manglerud bad".

LES OGSÅ: Håpet på gjenåpning sist høst