Mannen som for ett år siden stakk kona en rekke ganger med kniv i parets bolig på Manglerud, ble fredag dømt til fengsel i 17 år.

Ifølge dommen ble kona drept i parets bolig rundt kl. 11.30 den 21. mars i fjor. Boligen er bare noen få hundre meter fra politistasjonen på Manglerud, hvor mannen selv møtte opp og fortalte om drapet.

Da politiet ankom boligen fant de mannens jevnaldrende kone død. Ifølge dommen «stakk og skar han NN over 30 ganger i hodet, halsen og brystet med kniv».

Det var Aftenposten som først omtalte dommen mot mannen, som nå er dømt til 17 år i fengsel.

I dommen skriver blant annet tingretten:

"Drapet som NN med hensikt har utført, må karakteriseres som bestialsk, gruoppvekkende og preget av å være en ren henrettelse".

– Verken æresdrap eller planlagt

Mannen har fra starten av vedgått det faktiske forholdet, men har siden da nektet straffskyld. I retten ønsket han heller ikke å forklare seg. Først ti dager etter drapet fikk politiet mannen til å la seg avhøre, noe som ble brukt som bevis i retten gjennom opptak.

Mannens forsvarer, Aase Karine Sigmond, sier til Nordstrands Blad at hun vil ta en prat med sin klient i løpet av dagen.

– Jeg merker meg at retten legger til grunn at det verken var æresdrap eller at det var planlagt, men skjedde i affekt og etter et forutgående angrep fra avdøde. Retten har for så vidt bygget dommen på hans forklaring, sier Sigmond.

Paret hadde tre mindreårige barn. Ingen av dem var hjemme da drapet skjedde.

LES OGSÅ: Manglerud-drapet: Siktede ønsker ikke å forklare seg ytterligere til politiet

Nødverge

I avhøret 31. mars i fjor forklarte mannen selv at han handlet i nødverge etter at mannen at han handlet i nødverge. Aktoratet mener at det ikke var snakk om nødverge. Blant annet fordi kvinnen ble stukket over 30 ganger.

Derfor har politiet etterforsket om det kan være andre motiver. Blant annet om det kan være snakk om et såkalt æresdrap. Ifølge aktor var paret fetter og kusine med pakistansk bakgrunn.

I dommen mot mannen kommer det frem at avdøde ønsket å skille seg fra ham.