Fikk ros av Stoltenberg

Stasjonssjef Gro Smedsrud kunne onsdag ønske statsministeren og justisministeren velkommen til Manglerud.

Stasjonssjef Gro Smedsrud kunne onsdag ønske statsministeren og justisministeren velkommen til Manglerud.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Da Manglerud politistasjon ble åpnet for 42 år siden, ble en forebyggende avdeling etablert. Den har opp gjennom årene stadig blitt utvidet.

DEL

MANGLERUD: Derfor var det ganske naturlig å velge denne politistasjonen som arena da Justis- og Politidepartementet presenterte sin "Handlingsplan for å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme".

Både statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget var til stede og roste stasjonen for den måten de har bygget opp sine forebyggende tjenester på.

Pioner

– Takk for at Manglerud politistasjon og Gro Smedsrud har tatt så godt imot oss når vi nå legger frem denne meget viktige handlingsplanen, sa statsministeren.

– Dere har vist at det er bedre å forebygge enn å reparere. Og nettopp å bygge på denne tanken, har dere vært pionerer på.

Bekymringssamtaler

Manglerud-politiet har i mange år brukt bekymringssamtaler med unge og deres foreldre som et verktøy for å få de unge til å forstå hva de har gitt seg i kast med .

– Dere er fremste eksponent på bekymringssamtaler, sa justisminister Knut Storberget. – Takk for alt det arbeidet dere har gjort og det dere har bidratt med til oppbygging av handlingsplanen som nå skal settes ut i livet.

På rett vei

I to store operasjoner har Manglerud-politiet vist at det går an å bryte miljøer og få ungdom til å forstå hva de har gitt seg i kast med.

Første gangen var i det ekstreme nazi-miljøet på Bøler og Nordstrand som endte med Benjamin-drapet. Det andre var i forbindelse med Gaza-demonstrasjonene.

Første gangen førte god lokalkunnskap til oppklaring og senere nedbryting av miljøet. Andre gangen ble en mengde ungdommer tatt med inn til politiet og bekymringssamtaler ble gjennomført.

Resultatet var en meget rask avslutning på aksjonene.

Dialog og kunnskap

Manglerud-politiets styrke i arbeidet med unge har i alle år vært kunnskap og dialog. Når en politimann sveiver ned vinduet og gratulerer ungdommen på fortauet med dagen, forstår han at han blir lagt merke til.

Og om mange har smilt av bekymringssamtalene, har de vist seg meget effektive.

Derfor blir dialog og kunnskap to vesentlige momenter når handlingsplanen skal settes ut i livet.

Artikkeltags