ABILDSØ/MANGLERUD: De møttes for seks år siden på Manglerud videregående skole og har vært en duo siden.

Lokalkjendisene er de eneste hiphouse-artistene i Norge og har allerede begynt å feste seg i musikkglade ører.

Kjendiskampen

Onsdag 4. august deltok de på kjendiskampen på Norwaycup og i den anledning tok vi en prat med gutta. Som rivaler på kampen ble konkurranseinnstinktet spritet opp.

SE ALLE BILDENE FRA KJENDISKAMPEN HER!

Robin var den som kunne forlate sletta med seier etter at MOT-laget slo Norsk Nødhjelp. Kjendisene deltok som representanter av hjelpeorganisasjonene.

– Det er surt å tape mot makkeren Robin, men så har jo han mer fotballerfaring da, sier Thomas litt bittert.

Med proppfull tribune og kjendiser som Tone Damli Aaberge, fotballspilleren "Mini" og Charter Feber-Svein på banen ble det et yrende liv på Ekebergsletta. Kampen endte uavgjort 3-3 og ble etterfulgt av en lang straffekonkurranse hvor alle kjendisene fikk prøve seg. Vel og merke scoret begge gutta, som to av få, på sine straffeskudd.

Kjører sin egen stil

Selvom kondisen ikke var helt på topp leverte Robin og Bugge en spenstig opptreden på åpningshowet av Norwaycup søndag 1. august. Kjendisfaktoren og antall fans vokser. Det som skiller disse gutta fra andre hiphop artister er definitivt den nyskapende musikkstilen.

– Det er moro å eksperimentere. Det er noen som prøver å etterligne oss, så det ler vi litt av, forteller Robin.

Med låter på morsmålet og byen som inspirasjon har de klart å nå et bredt publikum.

–Fansen vår har et stort alderssprik, vi prøver å lage musikk som funker for de fleste. Vi får positive tilbakemeldinger fra publikum på alt fra åtte til 30 år, sier Robin.

Rosa bloggere

Med opningen av Norwegian wood i 2009, norgesturneer og spillejobber har hiphoperne blitt priveligerte. På planen fremover står enda en turné og gutta lover fansen opdateringer på bloggfronten.

– Vi har blitt det som kalles rosa bloggere, smiler Robin og legger til at de nettop har begynt å prioritere bloggen slik at publikum kan følge med på alt fra konserter til hverdagslige gjøremål.

Du kan høre musikk og følge gutta på bloggadressen robinogbugge.no.

Album på gang

Etter en periode musikk preget av humor skal de gi ut et album med toppen 13 sanger. Tittelen på albumet er ikke satt men mye av musikkens temaer dreier seg om hovedstaden.

– Jeg merker at vi har blitt veldig opphengte i byen vår. Dette hører dere i blant annet låta By Sykkel, forteller Thomas.

Gruppa har ingen foreløpig plan, men meddeler at de tenker som de aller fleste:

– Det er veldig klisjé, men målet er selvfølgelig å bli størst, sier Robin.

Med nesa i pensum

Som student til høsten er det prosjektledelse på NISS som opptar Robin. Thomas derimot velger å tilegne seg kunnskap på egenhånd.

– Jeg går ikke på skole, men leser det meste for det om. Nå er det kjemi som vekker interessen, sier han og forklarer at hensikten er å bli en mer interessant person.