– Vi pågrep i natt en mann i 20-årene i en leilighet i Oslo. Han er kjent for politiet fra tidligere, og vi knytter saken til et kriminelt miljø som politiet er godt kjent med, sier Grete Lien Metlid, leder felles enhet for etterretning og etterforskning, på en pressekonferanse tirsdag.

Mannen er siktet for drapsforsøk.

Erkjenner å ha skutt

Tirsdag satt den siktede i et nesten fire timer langt avhør med politiet. Der erkjente han å ha stått bak skuddene ved T-banestasjonen, bekrefter mannens forsvarer, advokat Torgeir Falkum, overfor Aftenposten.

– Han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld for drapsforsøk, sier Falkum.

Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere spørsmål om foranledningen til skyteepisoden, men bekrefter at det er en relasjon mellom hans klient og den fornærmede.

– Han vil fremstilles for varetektsfengsling onsdag. Han samtykker til den fengslingen som politiet kommer til å be om, sier Falkum til avisen.

Tisset på offer

Brynseng-skytteren er på ingen måte ukjent for politiet. Ifølge TV 2s opplysninger har han tidligere vært fornærmet i en alvorlig voldssak.

I tillegg er han flere ganger domfelt, blant annet for vold, oppbevaring av narkotika og bæring av våpen på offentlig sted, skriver TV2.

Den mest alvorlige dommen fikk han i mai 2018. Da ble siktede sammen med to andre dømt for grov vold mot to menn i Oslo.

Det ene offeret ble dyttet i bakken, sparket og slått gjentatte ganger med en stein. Deretter ble voldsofferet urinert på av mannen som er siktet etter skytinga på Brynseng, skriver avisen.

Det var mandag kveld at politiet rykket ut med store styrker etter melding om skudd ved Brynseng stasjon. En ung mann i starten av 20-årene ble skutt i mageregionen. Natt til tirsdag ble en mann pågrepet og siktet for hendelsen.

Les mer om hendelsen her:

Politiet om Oslo-skytingene: – Ser ingen sammenheng mellom sakene