Gå til sidens hovedinnhold

Markerte 1. mai ved Hofmo-bautaen

Innsendt

Selv om det andre året på rad var en 1. mai preget av koronasituasjonen, ble det avholdt appeller ved Hofmo-bautaen på Ekebergsletta.

Simensbråten/Ekeberg Arbeidersamfunn hadde i samarbeid med Nordstrand Arbeiderparti og Nordstrand AUF invitert til appeller og blomsternedleggelse ved bautaen av den tidligere idretts- og folkehelsepioneren Rolf Hofmo.

Ungdomsappellen ble holdt av Ella Fyhn fra Nordstrand AUF. Hun snakket om de som har holdt samfunnshjulene i gang i denne krevende perioden. De som har stått i fremste rekke og sørget for at alle andre har fått de tjenestene de har behov for. Hun mente åtte år med Høyre-regjering var nok, og lovet på vegne av AUF at de skulle gjøre sin del av jobben for et regjeringsskifte til høsten,

Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen minnet Rolf Hofmo. Som kontorsjef i Statens ungdoms- og idrettskomite sørget han for å få idretten ut til folket. Svømmehaller, fotball- og idrettsbaner og samfunnshus ble bygget. Han bidro til å spre idrettsgleden – og folkehelsa.

"Rolf Hofmo var opprøreren som ble samfunnsbyggeren – som så mange andre av arbeiderbevegelsens pionerer. Da oppgjørets time var kommet, da arbeiderbevegelsen hadde vokst seg stor og sterk, valgte man å ikke splitte folket, men samle det," sa hun.

Hun trakk så linjene fram til dagens samfunn med økende forskjeller, og behovet for å samle folket. Staalesen viste til at koronapandemien har rammet skjevt og skapt økt arbeidsledighet. "Nå er det vanlige folks tur," slo hun fast.

Appellene ble overført på Nordstrand Arbeiderpartis Facebook-side, og kan også sees i ettertid.