Gå til sidens hovedinnhold

Med hjerte i halsen og pustebesvær …

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


.… går vi voksne som bor i Øvre Prinsdal og Hauketo-området hver morgen på jobb, ned til toget eller bussen. Vi bekymrer oss ikke for oss selv, men for smårollingene og ungdommene som går imot oss. Hvor er de på vei? Jo, de skal på skolen.

Glem et øyeblikk at sommeren og ferietiden er her og se for deg dette bildet: Det er en vanlig vintermorgen. Ute er det mørkt og kaldt, det snør eller kanskje regner. Snøkantene er høye, veien uten fortau er blitt smalere og isete. Bil etter bil etter bil åler seg frem og tilbake – en kø av biler i begge retninger. Eksosen henger tungt i lufta. Mellom de reflekskledde barna snirkler bilene seg frem.

Tidligere pleide barna i området å gå til skolen på egenhånd. Nå kjører stadig flere foreldre barna sine til skolen. Hvorfor har det blitt slik? Kan det være fordi de er bekymret over at skoleveien ikke er trygg for barna? Resultatet er at veien blir enda farligere for de små myke kroppene.

Foreldre, beboere og kanskje og skolene har vært opprørt over situasjonen i et par tiår. Mange har prøvd å si fra, men til ingen nytte. Området og skoleveien har ikke vært prioritert. I takt med fortetting av nabolaget og utvidelsen av skolene, vokser antall biler i området år for år. Vi mener det er på tide at barna prioriteres fremfor bilene!

Det er sagt før og det må sies igjen: Vi har ingen barn å miste!

Trygg skolevei for 470 barn fra Prinsdal barneskole og 330 elever fra Hauketo ungdomsskole er en svært viktig sak for Miljøpartiet de grønne i Søndre Nordstrand. Vi har nylig fremmet et forslag i Bydelsutvalget om å sikre en trygg skolevei. Vedtaket om igangsetting av tiltak ble vedtatt med 11 (MDG, AP, SV, Rødt) mot 4 stemmer (H og FrP).

Nå skal vi jobbe videre med å sikre at vedtaket blir gjennomført. Dette må vi få til! Det kan være så enkelt som å bygge et godt og bredt fortau opp fra Hauketokrysset via Øvre Prinsdals vei til skolene, og ned Høydalsveien til Prinsdal.

Når det skjer vil vi alle puste lettet ut.

Les også

Planlegger kollektivfelt og rundkjøringer i Ljabruveien

 

Les også

Hvem har ansvaret for det komplette kaoset?