NORDSTRAND: I skrivende stund ligger Rebecca Thorsen (19) øverst på oddslistene hos braodds.com og eurovisionworld.com. Alexander Rybak er nummer to.

– Å i det hele tatt få være i nærheten av Rybak er stort nok. Det blir underdogen mot Rybak på en måte, sier Rebecca.

Det betyr ekstra mye for henne å få være den ukjente blant de store, spesielt siden hun har vært MGP-fan siden hun var liten.

– Det er stort! Det blir spennende å se om folk er like glad i de ukjente deltakerne i år som de har vært tidligere.

LES OGSÅ: Rebecca fra Nordstrand inntar Melodi Grand Prix

Mørland er låtskriveren

Lørdag 10. mars står hun på scenen i Oslo Spektrum med låta «Who we are», skrevet av Kjetil Mørland som vant MGP med låten «A Monster Like Me» i 2015. Låta handler om å akseptere seg selv og at man skal si man er bra nok. Uansett hva man driver med skal man si «dette er mitt liv, jeg skal leve det på min måte» forteller Rebecca.

Hun ble kjent med Kjetil Mørland da hun var med i P3 Urørt U16. Hun har også koret i sangene hans.

– Han sendte meg en melding og sa han hadde en låt som ville passe stemmen min. Han ville sende den inn til MGP og han lurte på om jeg var interessert i å synge den, sier hun.

– Jeg gleder meg, jeg er veldig spent. Jeg har fått oversikt, nå vet jeg hva som vil skje. Man blir roligere når alt er på plass, man blir vant til det. Men dette blir første gang med store kameraer og monitor i øret, sier hun og legger til:

– Jeg er vant med intimkonserter, Hvalstrandfestivalen 2014 var den største.

Spilte i Elvis sitt gamle studio

Hun er tidligere vinner av P3 Urørt U16, har spilt på UKM, de fleste fritidsklubbene i Oslo, Bluebird Café i Nashville, på konserten for VM i skiskyting på Universitetsplassen i Oslo og hun varmet opp for Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrandfestivalen.

– Jeg var på en tre uker lang tur i USA med familien i 2015. Da booket jeg meg inn for å spille på en kafé hvor jeg ble headliner for kvelden, samt noen låter i Sjømannskirken i New York. Jeg kjøpte meg en gitar så fort vi kom dit og la ut på en slags mini-turné. Vi dro også innom Nashville siden jeg er en ganske country-glad jente med stor interesse for alt Nashville har å by på. Jeg har lenge kjent til «Bluebird Café» sier hun og fortsetter:

– Vi hadde sjekket ut på forhånd om det var noen mulighet for å spille der. De har «open mic»hvor man ringer inn, og det er førstemann til mølla for både musikere og publikum. Hele familien ringte med hver sin telefon og til slutt fikk jeg plass!

Etter å ha stått i en lang kø og deretter spilt en låt, ble hun spurt om å ta enda en låt på slutten av kvelden.

– Det var utrolig stas! Jeg gikk rundt med gitaren på ryggen hele turen, også fikk jeg spille en låt i Elvis sitt gamle studio i Nashville, det var også helt rått!

 

Får fanmail fra Kina

Rebecca merker ikke så veldig mye til «kjendistilværelsen» ennå. Bortsett fra at hun ser bilder av seg selv overalt.

– Jeg er jenta fra Bydel Nordstrand, det er det folk omtaler meg som. Jeg håper folk syns det er gøy at jeg skal være med. Alle vil ha en del av deg. Man tror det er crazy i Norge, men i utlandet tar det helt av, sier hun og forteller:

– Jeg fikk mail fra Kina av en som ville ha autograf. Jeg ble også kontaktet av en fra Chile, de følger med på alle steder de kan finne meg.

Vil studere i England

Rebecca har sunget siden hun begynte med sangtimer som 11-åring. Hun fortsatte å synge på kulturskolen, der fikk hun oppleve hvordan det er å stå på scenen.

– Jeg fikk gitar til jul da jeg var 12 år, da begynte jeg å skrive egne låter og jeg spilte alle steder jeg kunne, sier hun.

Kastellet-jenta drømmer om å kunne leve av musikken. Men først vil hun studere, ikke bare hoppe rett inn i erfaringene. Hun vil studere i England for å få det engelske språket under huden, og for å få erfaringer fra skolelivet. Men hvis hun vinner MGP? Ja, da blir hun i Norge litt til.

– Det er en tøff bransje, man vet aldri hva som kan skje. Men jeg vil gi ut mye musikk og bare holde på.

Rebecca har troen på at alle kan vinne, dette er den sterkeste MGP på lenge, mener hun.

– Alle jeg snakker med har forskjellige favoritter. Og jeg har alle låtene på musikklista mi.

Familien har alltid vært en del av det

Når hun ikke holder på med musikken, jobber hun i familiebedriften; et taubåt-meglerfirma.

Ellers er hun en sprudlende og glad jente som prøver å gjøre det hun liker. Hun er kreativ og elsker å lage ting.

– Jeg bruker mye tid på Pinterest. De fleste får hjemmelagde gaver, de er jo de fineste hvis man bruker litt tid på dem.

Hun bruker også mye tid med familiens to hunder.

– Jeg kan ikke flytte altfor langt unna Norge, jeg må hjem for å se hundene mine. Og familien min så klart, legger hun til.

Hele familien og nesten alle vennene hennes stiller opp i Oslo Spektrum på lørdag.

– Familien min elsker alt som har med MGP å gjøre. De klikka i vinkel da de fikk vite at jeg skal være med.

Familien flyr inn fra Bergen, England og Dubai.

– Pappa sa «om jeg så må gå fra Dubai, så kommer jeg!» Han er veldig gira! Jeg har jobbet med dette i mange år, så de må være med. De har alltid vært en del av det.

 

LES OGSÅ:

Odd Nordstoga er klyøvd

Musikkdrømmen førte Sivert "Trevis" Brendmoe til L.A.

Kristian Torgalsen - fløyelsstemmen fra Bekkelaget

Edvard fra Manglerud vil satse på musikken etter MGP jr.