Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt avfeier håpet om vårvær og sier at den neste uka kan by på mye grått vær.

Alle som gleder seg til vårvær med sol og gode temperaturer, må smøre seg med tålmodighet, ifølge Meteorologisk institutt.

– I Sør-Norge kommer det inn et frontsystem de neste dagene, som fører til nedbør i form av regn, sludd og snø, forklarer vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen til NTB.

– Grått vær

Temperaturen vil ligge på noen få plussgrader de neste dagene sør i landet, ispedd en god porsjon med nedbør.

– Det vil komme en del regn langs kysten og litt snø i høyden de neste dagene. I enkelte strøk vil det være mer opphold, men det er ingen tvil om at de neste dagene vil bære preg av grått vær.

Ser man på værmeldingen for Oslo de neste dagene, skal det ifølge Yr regne en god del de neste dagene og gjennom helgen. For eksempel skal det torsdag 23. mars regne opp til 1,8 mm i timen - noe som ifølge Yr blir sett på som kraftig regn.

– Det er ingen håp om vårvær allerede nå?

– Det er ingen tegn til vårvær for øyeblikket. Jeg kan dessverre slå fast at vårværet ikke er i anmarsj riktig ennå.

Det vil derimot kunne endre seg mot slutten av uka og starten på den neste i Sør-Norge, ifølge meteorologen.

– I starten av neste uke vil det bli litt mer sol over hele landet, men det vil være en del nedbør da også. Samtidig ser vi at de lave temperaturene vil vedvare nord i landet, mens det i Sør-Norge vil holde seg på omtrent samme nivå som nå.