Miljøpartiet som ikke er et miljøparti

LEI: - Vi beboere har hørt på politikernes tåkeprat og tomme løfter i 25 år. Det er nok, nå, skriver Bryn Miljøforum i dette innlegget.

LEI: - Vi beboere har hørt på politikernes tåkeprat og tomme løfter i 25 år. Det er nok, nå, skriver Bryn Miljøforum i dette innlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Byrådssekretær Morten Nordskag fra Miljøpartiet De Grønne gir Statens vegvesen plan for E6 Oslo Øst det glatte lag og avslører dermed at Miljøpartiet ikke er et miljøparti.

I dag kjører 75.000 biler i alle vektklasser forbi Teisen, Bryn, Manglerud og Ryen hver eneste dag. 10.000 av disse er tungtransport som hver regnes for 7 personbiler. Det utsetter området for noe som tilsvarer 135.000 personbiler, et tall som forventes å stige med 18 prosent til 161.000 om et par tiår.

Miljøpartiet som ikke er et miljøparti vil redusere denne trafikken med én tredjedel i løpet av ti år. Da står vi igjen med en belastning på 115.000 personbiler som daglig skal kjøre forbi boligområdene på Teisen, Bryn, Manglerud og Ryen. Flere på hverdager, færre på helligdager. Vi som bor her synes det ikke er greit, men det mener åpenbart Miljøpartiet som ikke er et miljøparti.

Miljøpartiet som ikke er et miljøparti vil heller satse på buss, men glemmer at bussene deres skal stå og stampe i den samme køen. De vil dessuten ha enda flere busser, som også skal stampe i denne køen, for de vil ikke ha E6 Oslo Øst og følgelig heller ikke kollektivfeltene som er planlagt i prosjektet.

Miljøpartiet som ikke er et miljøparti tror kollektivtransport og satsing på sykkelveier vil løse problemet, med dessverre kan alt gods som skal til og fra Europa verken fraktes med buss eller sykkel. Da trengs lastebiler og trailere. De har vi 10.000 av hver eneste dag, og ingen av dem vil forsvinne hvis Miljøpartiet som ikke er et miljøparti får det som de vil. Det tilsvarer 70.000 personbiler, og ingen av dem blir borte ved å plante trær, lage nye holdeplasser eller redusere fartsgrensen på veien. Ingen av dem kommer til å ta toget eller reise med båt. De kommer til å kjøre forbi Teisen, Bryn, Manglerud og Ryen. Og de kommer bare til å bli flere.

Vi beboere har hørt på politikernes tåkeprat og tomme løfter i 25 år. Det er nok, nå.

Miljøpartiet er ikke i stand til å gi én eneste løsning på problemet. Det er derfor det ikke er et miljøparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags