(Avisa Oslo) Politiet er på en adresse på Bøler, etter at melding om at en person føler seg uvel etter å ha fått flytende stoff på armen.

Tre personer som befant seg i leiligheten blir ivaretatt av helsepersonell, er siste nytt i hendelsen.

Dette skal ha skjedd inne i en leilighet, og politiet vurderer hendelsen til at om det faktisk dreier seg om et skadelig stoff, så er det kun selve leiligheten som må klareres.

– Ingen i nærheten er i fare, skriver politiet i en pressemelding.

- Ekstremt giftig og farlig

– Vi fikk en telefon fra en kar som sier han har fått et stoff på huden som er ekstremt giftig og ekstremt farlig. Han sier det er noen timer siden det skjedde, men det stoffet han indikerte at det kunne være gjorde at vi måtte iverksette prosedyre, med både helse og brann.

Det sier innsatsleder Tore Barstad på stedet i 19-tiden torsdag.

– Vi har renset vedkommende og kjørt ham til sykehus. Vi har prøvd å gjennomføre et avhør. Vi prøver å ransake leiligheten for å avkrefte eller bekrefte om det han sier stemmer. Vi har funnet indikatorer, men ikke fått bekreftet dette stoffet.

Alle som er i gjeldende oppgang forblir der, ingen kommer inn eller ut før situasjonen er under kontroll, informerer innsatslederen.

– Stoffet er såpass farlig. Dette får du ikke kjøpt på lovlig vis. Dette er et giftig stoff, og bare fantasien setter grenser på hva det kan brukes til, sier innsatslederen.

Det er snakk om én person som angivelig har fått stoffet på seg.

Han betrygger andre om at det ikke er farlig å bevege seg i området.

Tar hurtigtest

Politibetjenter tar på seg nødvendig verneutstyr før de nå tar seg inn i leiligheten.

«All den tid vi ikke har klarhet i hva slags stoff vedkommende har fått i seg, vil våre tjenestepersoner bekle seg med verneutstyr når de går inn i leiligheten. Det er vurdert at det ikke er fare for andre i nærheten», skriver politiet på Twitter.

Det vil bli tatt en hurtigtest i leiligheten som kan gi en indikasjon på hva slags stoff dette er snakk om. Det tar noe tid før politiet får svar på denne.

– Vi venter på svar på denne. Det vil nok ikke ta lang tid, men det vil gi en god pekepinn på om det er noe som er farlig eller ikke. Det vil sette premissene for hva vi gjør videre, Bjørn Nysæter, operasjonsleder i Oslo-politiet.

– Har vedkommende skader?

– Personen er tatt hånd om av helsevesenet. Det handler om symptomer vedkommende beskriver selv.

Han ønsker ikke å gå ut med symptomene:

– Vi vil forholde oss til det som snart er et faktum.


Tore Barstad forteller at personen som meldte ifra om hendelsen, og som angivelig skal ha fått stoffet på seg, er mindreårig.

– De har tatt en hurtigtest som ikke ga svar, og vi må ta flere tester, sier han til Avisa Oslo.

Både politi og melder tror de vet hva stoffet er, men kan ikke gå ut med det før de er sikre.

Beroliger beboere

Hendelsen er fortsatt uavklart, men Avisa Oslo velger å omtale den da det ifølge operasjonsleder Line Skott er mange skuelystne på stedet, som antakeligvis lurer på hva som skjer.

Politiet forsøker å varsle beboere ved adressen, og å berolige dem.

– Forståelig at dette fremstår skremmende. Men vi mener at dette er noe som er avgrenset til den aktuelle leiligheten, og der har vi kontroll.

– Vi kom hit fordi vi jobber med ungdom og ble kontaktet av mange fordi de er bekymret over antall nødetater på stedet, forteller Iqbal til Avisa Oslo.

AO oppdaterer saken.