Mistenker engangsgrill som årsak til brann i container på Ekeberg

ILLUSTRASJON: Dette bildet viser en vanlig søppelcontainer og en engangsgrillcontainer.

ILLUSTRASJON: Dette bildet viser en vanlig søppelcontainer og en engangsgrillcontainer. Foto:

DEL

EKEBERG: Ti minutter over halv åtte lørdag kveld fikk Oslo brann- og redningssentral meldinger om en brann i en container ved Ekeberg Camping. Selv om de ikke har noen klar årsak mistenker vaktkommandør, Morten Grimstad, at det skyldes en engangsgrill.

- Det er ikke rent sjeldent at vi må rykke ut på grunn av at folk ser det ryker fra en engangsgrillcontainer.

Han mener at noen ikke er særlig flinke med grillene sine. Et annet problem er ifølge han at enkelte kaster andre ting enn engangsgriller oppi containerne som er laget for engangsgrillene.

– Egentlig så er det ikke så farlig om det ryker litt fra disse engangsgrillcontainerne, de er bygget for å tåle litt varme, det er verre hvis det ryker fra en vanlig søppelcontainer.

Anbefalingen fra vaktkommandøren er enkel. Han ønsker at de som skal ut å grille tar med seg halvannen liter vann sånn at man er helt sikker på at man får slukket grillen før man kaster den. Likevel tror han ikke dette er det første folk tenker på når de skal grille.

– Dersom man drar ut med en sixpack og en pakke pølser er kanskje ikke vannflasken det som sitter lengst frem i pannebrasken.

Artikkeltags