– Det er et stort engasjement rundt jente -og damefotballen i NIF om dagen, men det er plass til mange flere spillere, sier Margrethe Løvstad Helland.

43-åringen er bosatt på Holtet, og har spilt i samtlige divisjoner i Norge. Hun har lyst til å avslutte karrieren sin på damelaget til Nordstrand.

– Jeg har et par år igjen med fotball i kroppen, og nå vil jeg bidra til å styrke jente -og damefotballen på Nordstrand, sier Margrethe.

Klubben ser fremover etter par tøffe år med korona.

– Covid ble en tøff runde for flere lag, og vi har vært færre enn ønsket på treningene i vinter. Selv om det tar seg opp nå, så trenger vi flere spillere, sier Margrethe.

Det har vært frafall på alle de eldre årgangene, men lagene står støtt.

– J 15 og J17 har rundt 20 spillere, mens på damelaget er det registret 16 spillere, sier Margrethe.

Even Lindahl er keepertrener på jentesiden.

– Det er et stort fokus på å styrke jentesiden i klubben nå, og vi registrerer at nye spillere møter på trening. Det er positivt og inspirerende for lagene, men vi har plass til enda flere.

På damelaget er det 16 ivrige spillere, men de tar gjerne imot flere.

– Her er det jenter som satser, mødre og ferske seniorspillere. Vi ønsker å bygge en større stall, men fellesnevneren er at alle ønsker at det skal være kvalitet på treningene, sier Margrethe.

LES OGSÅ: Talentfabrikken Nordstrand tjener penger på spillersalg: – Vi er stolte

Spillerne har troen

Åtte blide spillere er på treningen denne tirsdagskvelden.

– Vi vil at folk som leser dette skal tenke at det er gøy å spille sammen med oss. Vi er en kul gjeng som trives sammen, sier Margrethe.

NIF har satt søkelyset på jentene.

– Nå kan alle som vil komme hit å få et godt treningstilbud. Damelaget har fått en dyktig trener i Knut Rød, som også jobber i bredden med å styrke jentefotballen i klubben fra de yngste til de eldste, sier Margrethe.

J 17 trenes av Ole Christian Skarpholt, mens J15 har Ola Nyhus som trener.

– I vinter mistet vi en hel årgang med jenter til andre klubber og skolegang, så vi jobber nå hardt med å gi J17 et solid tilbud. Vi ønsker at spillerne blir i klubben, og at de har et godt etablert damelag å se opp til, sier Even.

Veien videre er spikret.

– Etter gode møter med ledelse og styret er alle enige om at jente -og damefotballen får et større fokus i klubben. Kombinert med mange ivrige ildsjeler som bidrar på feltet sikrer dette jentene en trygg fremtid i klubben, sier Even

LES OGSÅ: Nå satser NIF på E-sport i Nordstrand Arena: – Kult å spille med andre jeg ikke kjenner

Få inn gode trenere

Sportslig leder i NIF, Anna Collett, skulle gjerne hatt flere eldre jenter på feltet, men forteller at klubben er godt i gang med å styrke rekrutteringen.

– Vi er i gang med å løfte blikket og se fremover, og det er mange gode hoder som jobber rundt lagene. Og på de yngre jentelagene har vi veldig store årganger.

NIF er ikke alene om å slite på med mengden blant de eldre jentespillerne.

– I ungdomslagene er vi få, og da er det veldig sårbart. Og det var kjempetrist at hele J19-laget ble borte, men det jobbes godt med å få inn nye spillere, sier Collett.

– Hva gjør klubben?

– Vi må få inn flere spillere, og da må vi ha fokus på kompetanse og spillerutvikling. Vi må være tidlig ute å få inn gode trenere, og mate foreldretrenere med mer kompetanse.

Den positive prosessen er i gang, og kaster man et blikk bort på naboklubben KFUM/Oslo så ser man at det er mulig å lykkes.

– KFUM/Oslo har jobbet med dette kjempelenge, og derfor lykkes de så bra. Dette er ikke noen quick fix for oss, men vi er på riktig vei, sier Anna Collett.